Zenekar hírek

„Csak Egyetlen Lámpa Ég” – megjelent a The Pontiac első magyar nyelvű dala

2020.10.08.

author:

„Csak Egyetlen Lámpa Ég” – megjelent a The Pontiac első magyar nyelvű dala

A hamisítatlan amerikai hangulatú blues-rock dalok után az első magyar nyelvű track kicsit keserédes hazai ízeket hordoz, de az összkép változatlanul tükrözi a csak rájuk jellemző, „pontis” életérzést.

Két évvel első nagylemezük, az Are You Ready Now? után új albumon dolgozik a The Pontiac – egy nagyon sokszínű anyag körvonalazódik a próbateremben, ami ezúttal magyar nyelven szólal meg.

„A karatén ideje alatt vidéken voltam, Cegléden, családi körben, és a Hiperkarma Jószerencsét című dala szólt a fülemben meg a fejemben éjjel-nappal. Ez óriási hatással volt rám, plusz hirtelen megtalált az Elefánt zenekar is, akiket szintén napi szinten pörgettem. Valahogy átkattant az agyam, és azóta folyamatosan csak magyarul írok.” – mesél a nyelvváltás körülményeiről Nagy Barnabás, énekes-dalszerző. Ezt követően, egy balatonszemesi nyári estén született meg a „Csak Egyetlen Lámpa Ég” is, méghozzá meglepően könnyen: „Egyedül maradtam az egyik este egy fröccsel a szakadó esőben. Kicsit elmerengtem a dolgaimon meg a plátói szerelmi életemen és akkor kigurult belőlem a szöveg, a gitártéma is megszületett hozzá a következő egy-két napban. Utólag nem is nagyon nyúltam hozzá, ami azért ritka.”

A zenekar tavasszal tervezte egy pár dalos demo rögzítését, amit felülírt kicsit a COVID-19, tolódtak a felvételek, így a dal is formálódott. A Sounday Stúdióban a kezdetben sokkal visszafogottabb tétel egy egész más köntöst kapott, köszönhetően Vastag Gábor ‘Vasti’ lelkének és lelkesedésének, ráadásul ő is hallható benne lap steel-en. A dalhoz egy kedves hangulatú szöveges videó is készült, melyhez Pálkövén egy vitorláson forgattak a srácok.

A The Pontiac legközelebb élőben október 15-én, a Trip Hajón játszik – a koncerten több új dal hallható lesz a készülő lemezről, amelyről még idén érkezik egy újabb video is.

One Comment
  1. […] plátói szerelem keserédes hangulatát idézi fel a The Pontiac első magyar nyelvű dala „Csak Egyetlen Lámpa Ég” – megjelent a The Pontiac első magyar nyelvű dala release […]

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.