Koncertajánló Zenekar hírek

Itt van iamyank új projektje, az All Machines Will Fail

2021.12.10.

author:

Itt van iamyank új projektje, az All Machines Will Fail

Rituális dobok, torzított gitáron áteresztett ambient, atmoszférikus basszusok rázzák majd meg a világot, ha a teljes All Machines Will Fail lemez rászabadul. Itt az első dal és videó, a Disappear.

iamyank az elmúlt jó tíz évben igen nagy utat járt be zeneileg az elektronikától a kortárs klasszikus zenéig. A közönsége remélhetőleg bírja az újabb hirtelen csavart, az All Machines Will Fail ugyanis teljesen más világ, mint amiken át eddig utazhattunk vele. Az anyagot hosszú ideje gyúrta, majd megtalálta hozzá a megfelelő társakat is Mohácsi Mátyás (basszus – Trillion, Grand Mexican Warlock) és Kocsis Máté (dobok – Ghostchant, ex-Idoru) személyében. 

“Nagyjából egy éve kerestem fel a srácokat azzal, hogy szükségem lenne rá, hogy lassú, rituális és hangos zenét játsszak olyanokkal, akikkel jól érzem magam. Reméltem, hogy nekik is jól esne egy ilyen journey. Az elmúlt években keletkezett egy vákuum: nyers erő és a hirtelen elsodró érzelmi állapotok nem tudtak megvalósulni, mert sokáig nem találtam a megfelelő zenei formát. Szerencsére igent mondtak, és túlzás nélkül, új színt hoztak az életembe, amiért már most hálás vagyok nekik. Igyekszem nem determinálni semmit az All Machines Will Fail-lel kapcsolatban, ezt meghagyom inkább nektek.”

A projekt a sokat sejtető All Machines Will Fail névre keresztelkedett, a február 8-án megjelenő lemez pedig minden cím kezdetét, az And We-t kapta, a felvételek hangulathoz illően a Zengőkertben készültek Bánházi Gáborral, ahova Jim / Sinco is velük tartott néhány napra. Ahogy anno az Una Nottenél is, Sinco itt is tökéletesen elkapta azt a dörgő, örvénylő hangulatot, amit az új anyag áraszt magából a világra. Ezt a Disappear videója is tökéletesen példázza:

A dal minden streaming platformon elérhető, a február 8-án megjelenő teljes And We albumot, amihez további meglepetések kerülnek ki addig, március 3-án fogják élőben bemutatni a Turbina Kulturális Központban, amire a jegyek már elérhetők a Tixán

iamyank lemezbemutató @ Turbina jegyek >>>

One Comment
  1. […] elején a Disappear sötét, örvénylő videójával indultunk el egy újabb iamyank-útra, ezúttal már trió felállásban. Az All Machines Will Fail világa hosszú ideig […]

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük