Zenekar hírek

Karanténklip a Ladánybene 27-től: Műanyag nyár

2020.04.15.

author:

Karanténklip a Ladánybene 27-től: Műanyag nyár

Magyarország vezető reggae formációja, az idén harmincötödik évébe lépő Ladánybene 27 is komolyan veszi a Maradj otthon! felszólítást, bízva abban, hogy ezzel is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél hamarabb élőben is találkozhassanak a közönségükkel. Műanyag nyár című dalukhoz is otthonról, online készítettek klipet.

2020. március 11-én, a koronavírus-járvány miatt a Ladánybene 27 is leállt. Azóta nincsenek koncertek és legújabb albumuk stúdiófelvételeit is kénytelenek szüneteltetni. A kényszerpihenő azonban nem jelent teljes alkotói szünetet, Műanyag nyár című dalukhoz – melynek az eredeti verziója a 2019-ben megjelent Zárd ki a Világot EP-n hallható – karanténklipet forgattak. Ráadásul új felállásukban most először játszották el ezt a dalt.

Miksáék ezzel az élő videóchat verzióval szeretnék az otthonmaradás fontosságára felhívni a figyelmet. Minden hangfelvétel otthon, élőben készült, a videók pedig kizárólag a családtagok segítségével. „Nem hívtunk stábot és nem mentünk külsős forgatási helyszínekre sem, ezzel is kizárva a vírus-passzolgatás lehetőségét. Ti is vegyétek komolyan a dolgot!” – emelték ki.

A Műanyag nyár szövegét régi zenésztársuk, Tóth Gábor „Tádé” írta.  A 2019-es EP megjelenésekor még egész más értelmezést kapott a szöveg, de bizonyos sorai a jelen helyzetben nagyon aktuálisak sajnos…

 

Ladánybene 27

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük