Zenekar hírek

Különleges reptéri live session alkalmával debütál a Nunki Bay Starship új dala

2020.10.26.

author:

Különleges reptéri live session alkalmával debütál a Nunki Bay Starship új dala

Tavaly jelent meg a Nunki Bay Starship csapatának bemutatkozó nagylemeze Sigma Sagittarii címmel, most pedig itt a folytatás – egy reptéren forgatott, különleges hangulatú live session keretében rögzítették legújabb dalukat, amit nagyon bensőséges téma ihletett. A zenekar körül mostanában több újdonság is történik, a What God Said videója pedig remekül összefoglalja ezeket.

A magát multidimensional brain-popként definiáló négyes nagy reményekkel vágott neki a 2020-as évnek, és bár a pandémiás időszak nekik sem kegyelmezett, igyekeztek a lehető legkreatívabban kihasználni a helyzetet. Így került elő a fiókból a What God Said című dal is, amit a zenekar frontembere, Tóth Dóri még tavaly szeptemberben írt – a nemzetközi mentortáborból (Outbreaker’s Lab) hazaérve úgy érezte, rengeteget tanult a dalszerzéshez való hozzáállásról. Ám amikor visszatért a hétköznapokba, váratlanul egy számára fontos személyt vesztett el, aki nagyon fiatalon és küzdelmesen hunyt el.

“Amikor valaki elmegy, az ember mindig tart egy számvetést magában. Hogy van-e egyáltalán értelme annak, amerre tart. Vagy hogy nem tökmindegy-e, amikor úgyis mindig, mindenkinek ugyanaz a vége. A What God Said egyfelől egy gyász, egy elengedés, nem feltétlenül csak azok felé, akiktől el kellett válnunk, de a saját sorsunk feletti gyász is, a kétségbeesés, amivel néha az idő múlását szemléljük, a haláltól és az utána következő ismeretlentől való félelem. Egy szorongó ember monológja, ahogy a saját belső hangján szólaltatja meg azt, akit a legtöbben Istennek neveznek.”

Ekkor tehát az érzelmektől felkavart állapotban, egyhuzamban megírta a What God Said szövegét, illetve egyszál zongorás demóját, az elmúlt egy évben azonban nem sikerült kibontaniuk a dalt. Időközben a zenekarban egy tagcsere is történt: Pesti Mátyást basszusgitáron Belegrai Gábor (The Biebers) váltotta, akivel aztán a legelső négy órás próba alkalmával elkészültek a hangszerelés végleges formájával.

Innen pedig már egyenes út vezetett az egysnittes live session felvételéhez, ahol a dal mellett Belegrai Gábor is bemutatkozik, és amit Polhodzik Ádám jegyez, aki dolgozott már olyan előadókkal is, mint a 30Y, a Mulató Aztékok vagy éppen Palya Bea. A realisztikus, már-már dokumentumfilmes képi megoldásokkal operáló felvételek helyszíne ráadásul az utolsó pillanatban változott: Ádám reggel a forgatásra menet dobta be, hogy talált egy izgalmasabb helyszínt, így végül a csapat Esztergom külterülete felé, egészen pontosan egy magánreptér irányába indult, ahol így egy egészen különleges környezetben rögzítették a videót.

A What God Said tehát az első ízelítő a Nunki Bay Starship következő, tavaszra várható nagylemezéről. Természetesen a csapat addig is gőzerővel dolgozik az újabb dalokon, de több hónap kihagyás után végre újra koncerteznek a fővárosban is: október 29-én a TRIP Hajón állnak színpadra az elektronikus indie popban utazó Herself csapatával. Az Atomic Babes From Outer Space elnevezésű esemény ígéretük szerint mágikus lesz – a szkafander viselése erősen ajánlott!

 


Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük