Koncert ajánló Zenekar hírek

Új The Devil’s Trade videó a spontaneitás és a kemény munka jegyében

2020.08.04.

author:

Új The Devil’s Trade videó a spontaneitás és a kemény munka jegyében

Az augusztus 28-án, a Season of Mist kiadásában megjelenő The Devil’s Trade lemez címadó dalához kissé ad hoc módon született meg a klip.

Makó Dávid már a harmadik kislemezzel jelentkezik a The Call of the Iron Peak című korongról, ezúttal a címadó tétel lett nyilvános egy borongós videó kíséretében. Jászfényszarun, az erdő közepén, egy kis vadászház mellett zajlott a forgatás, ezúttal is Szabó Péter (POtographic Pictures) állt a kamera mögött, aki rendszerint a projekt audiovizuális tartalmait készíti.

„Elég kemény munka volt eljutni eddig a szerződésig, a lemez is feszített tempóban készült el, most viszont a kapcsolódó tartalmak elég spontán alakultak. Ha belemennék a felvétel részleteibe, az talán elvenné a dal súlyát, így erre majd térjünk vissza akkor, ha elkészül a werkfilm az erdőben zajló ránk jellemző rettenetesen vicces káoszról. A klipben rajtam kívül feltűnik még Binder Gáspár (Cudi Purci Booking, Prosectura, Torn From Earth, Dog Attack stb.) és Ördög Gábor (Igor, Havária) is.”– mesél a videóról Makó.

A dal egyébként a keretes szerkezetű lemez záróakkordja, az első tétel gondolatmenetét folytatja és meséli tovább. Az elvonulás során, az Alpokban született album fő motívuma a „Vas Csúcs”, a dalban megjelenik az az értelmezés a túlvilágról, mely szerint ott életünk legboldogabb pillanatait éljük majd át a számunkra legfontosabbak társaságában – egészen az örökkévalóságig. A The Devil’s Trade zenei evolúciójának is fontos mérföldköve ez a felvétel – először jelennek meg benne dobok, kanál, és kanna (Szabó Márton Nagyúr, Szabó Péter Póbácsi, és Vincze Ádám vendégszereplésével), ez a motívum szándékolt előfutára egy későbbi lehetséges zenekari felállásnak…

Makó Dávid új lemeze augusztus 26-án élőben is debütál – a Dürer Kertben lesz az exkluzív lemezbemutató koncert, ahol a korongról Pándi Balázzsal beszélget az énekes-dalszerző, majd néhány dalt is eljátszik.

The Call of the Iron Peak már előrendelhető, a lemezbemutató turné a COVID miatt átkerült 2021 tavaszára, – addig is a Dürer Kert után a Fekete Zaj Fesztiválon és a Tallin Music Week-en debütálnak élőben az új dalok.

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük