Jegyelővétel Koncertajánló

A Being As An Ocean Dear G-d… c. lemeze 10 éves évfordulóját ünnepli

2022.11.08.

author:

A Being As An Ocean Dear G-d… c. lemeze 10 éves évfordulóját ünnepli

Az amerikai poszt-hardcore csapat első lemezével, a Dear G-d…-vel turnézik, amelyet éppen 10 éve jelentettek meg. A Being As An Ocean ráadásul pompás társaságban érkezik Budapestre, ugyanis velük tart a Hail The Sun, a Savage Hands és a Sperling is az Instantba költözött koncerten november 24-én.

A 2011-ben alakult banda zenei stílusát leginkább a poszt-hardcore, dallamos hardcore, spoken word szavakkal lehetne leírni, vagy ahogy az AllMusic írója tette: „poszt-hardcore zenekar dallamos és panaszos hangzással, amelyet agresszív kitörések szakítanak meg”. A kaliforniai csapat eddig öt stúdiólemezt adott ki, amelyek közül sokan a debütáló, Dear G-d…-t emelik ki a mai napig lírai témái miatt. A debütáló anyag „szívhez szóló” dalszövegei élettapasztalatról, érzelmekről, ideákról, beszélgetésekről szólnak, amelyeket az énekes, Quartuccio Istenhez való viszonya inspirált, a remény, a szeretet, az alázat, az erő, a fájdalom, a depresszió, a veszteség és az élet. Ezek a témák a későbbi lemezeiken is fontos szerepet kapnak és noha a zenekart emiatt gyakran titulálják keresztény bandának, ők tagadják ezt és azt állítják, hogy ők olyan keresztény emberek, akik szeretnek zenét írni, de nem szeretnének a keresztény banda címke alá tartozni.

Mély gondolatiságukra utal a névválasztás is, amelyet egy Mahatma Gandhi idézet ihletett: „Nem szabad elveszíteni a hitet az emberiségben. Az emberiség olyan, mint egy óceán; ha az óceán néhány cseppje koszos, az óceán nem lesz koszos”.

A Being As An Ocean legutóbb 2019-ben járt Budapesten, akkor a PROXY: An A.N.I.M.O. Story c. lemezükkel. Most pedig a 10 éves Dear G-d…-vel nosztalgiázhatunk, amelynek akusztikus verzióját is elkészítette a csapat a különleges évforduló alkalmából.

Being As An Ocean jegyek >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük