Zenekar hírek

„A feszülésből szakadás lesz” – hamisítatlan reagge-dal egyenesen az Ocho Macho-tól

2022.02.03.

author:

„A feszülésből szakadás lesz” – hamisítatlan reagge-dal egyenesen az Ocho Macho-tól

Egy hiánypótló szerzeménnyel tért vissza Magyarország egyik legkeresettebb zenekara, az Ocho Macho, segítve kicsit a tengelyére visszabillenni felfordult világunkat. A „Lazulj bele” A Dal 2022 színpadán debütál először élőben és hozza el nekünk a könnyed pezsgést.

Évekkel ezelőtt született a Fonogram-jelölt Vas megyei banda üdítő zenei alapjával, ami végre megtalálta a hozzá méltó szövegét és hangszerelését:

„Már egy ideje cipeltem magammal Bakonyi Bálint által szerzett dalkezdeményt és kerestem a megfelelő alkalmat, hogy ezt továbbgondoljuk az együttessel. Szerettünk volna indulni az idei A Dal műsorában és hirtelen beugrott ez a szám, pillanatok alatt „kigurult belőlem” a refrén és a szöveg is” – meséli a frontember, Kirchknopf Gergő.

A „Lazulj bele” végső formáját elérve a „macsók” első platina-minősítésben részesült lemezének, az „El mundo fantastico” önfeledt, vibráló hangulatához értünk vissza:

„Nem akar zenei zsenialitásokat megmutatni, a maga egyszerűségében üzeni, hogy örüljünk a hétköznapoknak, hiszen óriási volt a feszültség és még kicsit tart is, de mint tudjuk, a feszülésből szakadás lesz” – foglalja össze Gergő a szerzemény fő üzenetét.

Ocho Macho nemzetközi elismertségű színpadokon

A dinamikus koncertelemekkel és izgalmas rézfúvósokkal gazdagított formáció már eljutott számos világszínvonalú színpadra, többek közt Hollandiában megrendezett 30. Eurosonic Fesztiválon képviselték országunkat, és a SZIGET Fesztivál nagyszínpadán Robbie Williams elő zenekaraként is szerepeltek. Idén pedig A DAL 2022 Színpadán mutatják meg élőzenés kraftjukat február 5-én este 19:35-től a Dunán.

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük