Tehetségkutató Zenekar hírek

Bemutatkozik a Kikeltető 2024 shortlistje

2024.03.08.

author:

Bemutatkozik a Kikeltető 2024 shortlistje

Lezárult az idei Kikeltető jelentkezési időszaka, amire idén rekordmennyiségű, 406 dal érkezett be. Egy előszűrés után a teljes zsűri összegyűlt, hogy meghallgassák a 120 legjobb dalt. Közel 8 órás tanácskozás után végül egy 33 előadós shortlistben állapodtak meg, így összeállt a Kikeltető idei évfolyama.

Ádám Kornél, aZorka, Bufo Alvarius, camille corot, cancel., D474SLAY3RS, Dominiqa Savah, Exposeur, FILC, FRANKO, GAB, Gulu Gulu, Iceboys, Jeromos, Kiad, Kökény Dániel, Loophia, matrica, Mezítláb, Papp Mukunda, Plastic Cat, Profåndation, PTSD KFT., PUZZLS, pyylen, Rettenetes Mümők, SAWA, Szelevényi Vito Quartet, Temesi Blanka, Tingyela Dóri, Villő, WXLFLESS, ZORZ

A sokszínű listán a gitárzenétől kezdve a hyperpopon és a rappen át a screamo-ig nagyjából minden megtalálható. Ebből a 33 produkcióból választják majd ki azokat, akik áprilisban felléphetnek a Gólyában a Kikeltető klubestjein. Ez általában 12 előadót jelent, azonban idén annyira erős volt a mezőny, hogy egy plusz alkalmat is bejelentettek a szervezők, így egész áprilisban, minden szerdán, összesen 15 produkciót fognak élőben bemutatni a Gólyában.

A fellépők félórás fellépéseit idén is videóra rögzítik, és közzéteszik a KERET YouTube csatornáján. A legjobb produkciókat és pár el nem sütött különlegességet a teljes Turbinát megtöltő Záróbulira is visszahívnak május 4-én, ahol átadják a nyereményeket is.

A KERET blog Kikeltetője az ország legnagyobb független zenei tehetségkutatója. Az utóbbi években olyan produkciók álltak a színpadon, mint Krúbi, az Analog Balaton, a Carson Coma, Sisi és még sokan mások. Ha körbenéznél az előző évek jelentkezői között, akkor katt a KERET YouTube csatornára, áprilisban pedig találkozunk 2, 10, 17 és 24-én a Gólyában!

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük