Zenekar hírek

BittnerSweet: Ragadozó – Benned is van. Félsz tőle? Szelídítsd meg!

2020.06.10.

author:

BittnerSweet: Ragadozó – Benned is van. Félsz tőle? Szelídítsd meg!

A BittnerSweet alapítója 14 évesen írta meg a Ragadozó című dalt, ami azonban azóta a fiókban lapult. Majd idén Bérczesi Robi is felfedezte, és egyből két verzióban is újjászületett a szám. A BittnerSweet egy elhagyatott budai erdő mélyén forgatott klipet a saját verziójához.

Bittner Dániel, a BittnerSweet zenekar alapítója még 15 sem volt, amikor akusztikus gitárján megírta élete első lemezanyagát, sok-sok dalt, köztük a Ragadozót. Nem gondolta volna, hogy több mint tíz év múlva, 2020-ban ez a dal egyszer csak előkerül a fiókból, egy este csörög majd a telefonja, és az egyik kedvenc zenésze, Bérczesi Róbert szól bele, arról érdeklődve, vajon feldolgozhatja-e. Robit megfogta a Ragadozó, úgy érezte, olyasmiről szól, ami őt is foglalkoztatja: a bennünk lakó ösztönökről, ragadozókról, az énről és az „énekről”.

Viszont ha már így történt, március elején Dani zenekarával, a BittnerSweettel is felvette a dal saját verzióját, zenei producerük, az ex HS7-es, Takács Zoltán Jappán stúdiójában. A stúdiózást pont sikerült befejezni, így az azt követő karanténos kényszerszabadság alatt Dani és barátai, Németh Máté rendező (neminem) és Rácz Péter operatőr-vágó szabadon alkothattak: kitaláltak egy olyan klipet a dalra, amit biztonságosan, nagy távolságból is fel tudnak venni egy elhagyatott budai erdő mélyén.

A dal és a klip azt üzeni: ismerd meg a benned lakó ragadozót, ne félj tőle, szelídítsd meg, sőt, barátkozz vele össze! „Sokszor írok dalt az emberi esendőségről, bízva abban, hogy sokan magukra ismernek a szövegekben. Már gyerekkoromban is foglalkoztatott a bennünk élő kettőség, amivel szerintem szinte mindannyian küzdünk. Ha viszont elfogadjuk, és barátságot kötünk a személyiségünkben lakozó ellentétekkel, az komoly feloldással jár. Ebben a klipben ezt képileg is megjelenítjük. Egyébként a zene lényegi elemének tartom, hogy lemerüljünk a belső világunkba, és meghalljuk az érzéseinket. Ez az út sokszor nemcsak feloldással jár, de meg is erősíthet bennünket” – meséli Bittner Dani.

A BittnerSweet jelenleg első, bemutatkozó albumának a befejezésén dolgozik, amit terveik szerint 2020. október 31-én mutatnak be a hiperkarma előzenekaraként, a Barba Negrában. A Ragadozó Bérczesi Robi féle feldolgozása is hamarosan, várhatóan még júniusban megjelenik.

 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük