Egyéb

Csavargás a nagyvilágban: útifilmek és -beszélgetések a világ minden szegletéről

2018.11.15.

author:

Csavargás a nagyvilágban: útifilmek és -beszélgetések a világ minden szegletéről

Megannyi tanulmány bizonyítja, hogy az életben csak korlátolt elégedettséget jelent a vagyon, és mikor visszatekintünk egy időszakra, vagy az egész létünkre,  az élmények számítanak igazán. Az élmények gyűjtésének pedig egyik legjobb módja, ha utazunk. Bár világkörüli útra nem tudunk elvinni titeket, azért pár remek programot tudunk javasolni, ahol átélhetitek mások élményeit, és ki tudja, talán valamelyik kaland majd minket is arra inspirál, hogy nekivágjunk az ismeretlennek!

11.24-25: Járatlan utakon fesztivál, Fáklya Klub

2018-ban hetedik alkalommal érkezik a független világutazók rendezvénye, a Járatlan utakon fesztivál! Az eseményen több mint 45 vetítéses előadáson és 50 kerekasztal beszélgetésen vehetnek részt a látogatók. A vendégek ország ismert független utazói, hátizsákosai, bloggerei, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó kíváncsi közönséggel. Inspirálnak, ötleteket adnak mikor, hova, hogyan és miért érdemes elutazni.

Idén is lesznek eseményt színesítő programok, mint Tahiti tánccsoport, vándorzenészek, vándorcirkuszosok, zsonglőrök, lesz megint barlangász előadás, és egy különleges 3D sisakkal át is élhetjük az utazást a világ általunk választott szegletébe a Mount Everestől az egyiptomi sírkamrákig.

Járatlan utakon fesztivál 2018 jegyelővétel >>>


11.30: Utazás egy másik bolygón: Japán, Párbeszéd Háza

Beszélgetés és történetek egy teljesen eltérő világról és kultúráról a Travellina blog szervezésében november 30-án, a Párbeszéd Házában. Kisgyörgy Éva ajánlása a távolkeleti élménybeszámolóhoz: A „legkülföldibb” ország, ahol valaha jártam. Igyekszem megmutatni minden lényeges látnivalót – felhőkarcolókat, kerteket, várakat és templomokat – de leginkább arról szeretnék mesélni, miért annyira különleges ez az ország – és miért volt ez az utazás egészen más, mint eddig az összes többi.

Utazás egy másik bolygón: Japán jegyelővétel >>>


12.03: Hitchhiking to Polynesia, Bem6

Egy bátor nő izgalmas történetét ismerhetjük meg december 3-án a Bem6 Művelődési Házban. Ana Bakran 2013-ban úgy döntött, búcsút mond a céges életnek és útnak indult, hogy valóra váltsa gyermekkori álmát: elstopponi Bora-Bora szigetéig. Ez az út majdnem négy évbe telt.

Hazatérve úgy döntött, szeretne könyvet írni a Marquesas szigeteken, úgyhogy újra stoppolni kezdett, ezúttal a Csendes óceánon Panamából. 14 hónapot töltött szigeteken, megírta a könyvét, élete pedig (újra) 180 fokos fordulatot vett.  Mindeközben, hogy a polinéz élmény teljes legyen, a rönkdobok dübörgő ritmusaira tahiti táncbemutató színesíti az előadást.

Hitchhiking to Polynesia jegyelővétel >>>

 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük