Hétvégi program ajánló

Csoki, bor, sör, pálinka és vegán csemegék – gasztroprogramok országszerte

2019.03.27.

author:

Csoki, bor, sör, pálinka és vegán csemegék – gasztroprogramok országszerte

A koncertek és egyéb szabadidős programok mellett épp ideje, hogy gondoljunk a gyomrunkra és ízlelőbimbóinkra és felfedezzünk a gasztronómiai események világát! Ehhez pedig természetesen akad nekünk is pár javaslatunk a hónap legvégére és áprilisra!

04.12-14: Gyulai Pálinkafesztivál (Gyula)

Mivel is kezdhetnénk zamatos ajánlónk, mint a hungarikum párlatunk, a  pálinka legnagyobb ünnepével, a Gyulai Pálinkafesztivállal! Hiszen Gyula 2019-ben ismét a pálinka fővárosává változik, és április 12. és április 14. között ismét e nemes nedü otthona lesz a várkert, ráadásul mindez már a 20. alkalommal történik, így az ez évi Gyulai Pálinkafesztiválon egy igazi, jubileumi ünneppel éltethetjük a hazai párlatot! A rendezvényen a megannyi remek itóka mellett programok és koncertek sora várja az ide érkező kicsiket és nagyokat.

Gyulai Pálinkafesztivál 2019 jegyek >>>


03.29: Kristóf Konyhája nyitó vacsora, Vegan Garden (Budapest)

Steiner Kristófot aligha kell bemutatni a gasztronómiában, pláne a vegán étkezésben akárcsak kicsit is jártas ínyenceknek, március 29-én pedig Kristóf és csapata megnyitja saját food truck-ját a budapesti Vegan Garden-ben, amit mi mással is lehetne jobban megünnepelni, mint egy remek vacsorával a Kristóf Konyhája menüjéről!

Kristóf Konyhája nyitó vacsora jegyek >>>


03.29: Pálinka kóstoló szabad est, Latte Quattro Bisztró (Budapest)

Hangulatos pálinkázás és csemegézés készül március 29-énbudapesti Latte Quattro Bisztróban, ahol ezen az estén 5 remek pálinkafajtának és Csalló Jenő, pálinkafőzőmesternek jut majd a főszerep, a kóstolók kíséréséről, és a hatás közömbösítéséről pedig finom sajtok és lédús alma gondoskodik majd.

Pálinka kóstoló szabad est jegyek >>>


04.05: Csokoládé és bor, Latte Quattro Bisztró (Budapest)

Áprilisban sem hanyagolja a gasztronómia kalandozásokat a Latte Quattro Bisztró, és márciust záró pálinkakóstolás után április első péntekén egy csodás étel és remek ital élvezetéé lesz a főszerepe és ezúttal a csokoládék és borok világában merülhetünk majd el Demeter Zsuzsa és Demeter Zoltán csokoládékészítő mesterek kalauzolásával.

Csokoládé és bor este jegyek >>>


04.12: Borday sétáló borkóstoló, Szeged

Csongrád megye székhelyén is meglesz az alkalom, hogy egy kellemes borozgatással töltsük el az április 12-i estét, ugyanis ismét jelentkezik a minőségi ám laza, baráti hangulatú borozást és a kultúrát népszerűsítő  Cult In Glass csapatának BoRDaY eseménye! A helyszín a szegedi Art Hotel lesz, ahol tíz pincészet kínálatának a javával ismerkedhetnek a látogatók.

Borday sétáló borkóstoló jegyek >>>


04.12: Fehér Nyúl Főzdetúra, Fehér Nyúl Sörfőzde (Budapest)

A sörfőzés rejtelmeibe viszi el a látogatókat a Fehér Nyúl Sörfőzde a malátaroppantástól egészen a palackozásig! Az áprilisi túrára 12-én pénteken kerül majd sor és természetesen a módszertan megismerése nem lehet teljes ízlelés nélkül: a főzdelátogatás során a kulisszatitkok felfedezése mellett öt különböző sört is megismerhetünk.

Fehér Nyúl Főzdetúra jegyek >>>


04.12: Polgár Pincészet Borkóstoló és Jam Session,  Bem6 (Budapest)

A Bem6 Művelődési Ház falai között ismét nemes italokat kóstolhatnak a látogatók, ráadásul az április 12-i íz élvezet mellé zenés csemege is jár, ugyanis a Polgár Pincészet borainak ízlelgetése mellett zenei blokkok is érzékeinket kényeztetik majd ezen az estén.

Polgár Pincészet Borkóstoló és Jam Session jegyek >>>


04.13: Múzeumi csámBORgás, Munkácsy Mihály Múzeum (Békéscsaba)

Első ám hagyományteremtő alkalommal kerül megrendezésre Békéscsabán a Munkácsy Mihály Múzeum és a Borháló szervezésében a Múzeumi csámBORgás! Az április 13-i estén 15 borászat összesen 70 bora mutatkozik majd be a rendhagyó helyszínen miközben természetesen élvezhetjük a múzeum összes időszaki kiállítását!

Múzeumi csámBORgás jegyek >>>


 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük