Jegyelővétel Koncertajánló Zenekar hírek

„Demokrácia mondd, teveled mi lesz?” – teszi fel a kérdést legújabb dalában a Punnany Massif

2022.09.26.

author:

„Demokrácia mondd, teveled mi lesz?” – teszi fel a kérdést legújabb dalában a Punnany Massif

A pécsi zenekar az elmúlt hónapok közéleti történéseire reflektál legfrissebb, Elnézést kívánok című számukban, melyet szeptember 29-én hallhat először élőben a közönség a Budapest Parkban megrendezésre kerülő koncertjükön.

„Úgy gondolom, hogy az általunk képviselt műfajnak alapvető eleme a társadalomkritika és a reagálás az aktuális történésekre” – hangsúlyozza a Punnany Massif zenekarvezetője, Felcser Máté„Mi Sziámin, Kontroll csoporton és URH-n nevelkedtünk, akiknek markáns szerepe és üzenete volt a ’90-es évek rendszerváltó pillanataiban” – mondta. „Mára a magyar könnyűzene reakciója mégis teljesen homogénné vált, az előadók sokszor megalkuvók. Amikor felkérjük a zenészeket, hogy álljanak velünk ki a pedagógusok mellett, nem jön válasz. Kikopik a szolidaritás, mindenki saját sorsa kovácsává válik. Végignézzük, ahogy az SZFE felmorzsolódik, eszméitől megfosztódik” – hozza fel példaként Máté.

„Zenekarként hatalmas a társadalmi nyomás, hogy a közönség szerint mikről beszélhetünk – és hogyan tehetjük meg azt” – tette hozzá a másik frontember, Farkas ’Wolfie’ Roland. „Sosem voltunk hívei a skatulyaelvnek, mégis a működésünk során folyamatosan be lettünk dobozolva ideológiailag. A legújabb Elnézést kívánok című dalunk nem állásfoglalás, hanem egy korlenyomat” – foglalta össze.  A Punnany Massif legfrissebb számát először szeptember 29-én hallhatja élőben a közönség a Budapest Parkban. „A magyar zeneipar tengerén ez a fellépő helyszín az egyik legfontosabb sziget. Folyamatos megújulást igényel minden itt tartott koncert, legyen szó a setlistről, hangszerelésről, a led falon látható vizuális kiegészítésről, vagy a színpadképről” – árulta el Wolfie.

A Punnany Massif tagjai nem titkolják, hogy ezúttal is különleges műsorral készülnek a Budapest Parkban megrendezésre kerülő fellépésükre.

„Mivel kilencfős a zenekarunk, ritkán kérünk fel közreműködőket, de amikor megtörjük ezen szokásunkat, akkor olyan előadókat hívunk magunk mellé, akik kitágítják a mi világunkat, mégis egytől-egyig együtt tudunk pulzálni. A Parno Grasztnak eleve rajongói vagyunk és megtiszteltetés számunkra, hogy ismét közösen játszhatunk majd szeptember 29. napján” – leplezte le a vendégeiket Wolfie.

Punnany Massif koncert jegyek >>>

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.