Egyéb

Dühterápiás hardcore-punk kezelés – One Step Closer és a Scowl a Dürerben

2022.06.22.

author:

Dühterápiás hardcore-punk kezelés – One Step Closer és a Scowl a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

A One Step Closer annak ellenére, hogy csupán 2016-ban alakult, máris meghatározó része lett a modern hardcore szintérnek – ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy két éve a Have Heart őket kérte fel előzenekarnak a visszatérő turnéjukra. A srácok a pennsylvaniai Wilkes-Barre nevű kisvárosból származnak, viszont dalszövegeikben nem álltak meg a szokásos ‘utálom ezt a várost’ tematikánál, és ezért igazán hálásak lehetünk. 2019-es ‘From me to you’ című kislemezük kicsit a dallamosabb hardcore világába kalauzolja a hallgatót, a tavaly megjelent első nagylemezük a ‘This place you know’ viszont igazi csemege az olyan bandák kedvelőinek, mint a Title fight, vagy a Turning point. Énekesük, Savitski remekül egyensúlyoz az érzelmesség és az agresszió közti láthatatlan vonalon, a zenekar igazi friss fiatalos lendületet hoz a straight-edge hardcore világba.

Az este másik fellépője a Scowl sem kisebb falat, a kaliforniai négyesfogat frissességével és egyediségével hamar berobbant a köztudatba: nemrég a Limp Bizkit előzenekaraként turnézták szét az Egyesült Államokat, most pedig végre Magyarországon is tiszteletüket teszik, méghozzá első alkalommal.

A Scowl kicsit olyan, mintha a Minor Threat és a No Doubt szerelemgyereke lenne, mert ugyan az énekesük szereti a virágos, csajos ruhákat, de ettől függetlenül úgy üvölti le a közönség fejét, mintha nem lenne holnap.

Zenéjüket a való világba való beilleszkedés nehézségei és önmagunk elfogadása ihlették, s ezen gondolatokat csodálatosan képesek másfél-, kétperces számaikba átültetni, mellyel ha bárki azonosulni tud úgy, hogy közben esetleg valaki más könyöke a szájába kerül egy mosh közepén, az feltétlenül jöjjön el hetedikén a Dürerbe!

One Step Closer & Scowl jegyek >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük