Egyéb

‘Fantasztikus lány’ – KFT-feldolgozás a twenteestől

2019.02.21.

author:

‘Fantasztikus lány’ – KFT-feldolgozás a twenteestől

Harmadik, Balkon című lemezük felvezetéseként a címadó dal után most egy KFT számmal jelentkezett a twentees. A zenekar a Fantasztikus lányt gondolta újra és öltöztette indie rock köntösbe. Az új lemez február végén jelenik meg, a bemutatója március 8-án lesz az A38 Hajón.

Pár héttel a Balkon szövegvideója után újabb dalt ismerhetünk meg a twentees hamarosan megjelenő, harmadik lemezéről. Ráadásul a zenekar is felült a retro vonatra, és egy

1988-as KFT számot, a Fantasztikus lányt csiszolták saját hangzásukra: „A KFT munkásságából tavalyig csak a slágereket ismertem, de ahogy szembejött velem az Édes élet album, egyből beleszerettem” – árulja el a választás okát Balázs Konrád, a csapat frontembere.

„Szerencsére nem voltam még olyan helyzetben, amiről a dal szól, de olyan őszinte, keseredés fájdalom van a szövegben, hogy amikor elkezdtem otthon énekelgetni, nem tudtam nem sírva fakadni. Azt pedig semmi sem übereli, ahogy az elszállós bridge-ben az a hasonlat jelenik meg a lányra, hogy „egy kerti ünnepély, hol a kancsó körbejár” – meséli Konrád. – „Amellett, hogy izgalmas kihívás volt egy, a miénktől teljesen más stílusú dolgot a saját arcunkra formálni, rengeteget adott nekem a dal. Az egyszerűségében rejlő ereje a többi új szám írásánál is hasznos kiindulópont volt, és kaptam a segítségével egy új „szemüveget” is ahhoz, hogyan érdemes megénekelni egy konkrét szöveget. És minél jobban merültem el benne, annál inkább éreztem azt, hogy tényleg mást választottak helyettem, és mennyire arcon ütném azt, aki elvette a szerelmem.”

A szövegvideóért ezúttal is A lángosképű lány felelt, a dal producere Ligeti Gyuri volt. A Balkon február végén jelenik meg, a bemutatója pedig március 8-án lesz az A38 Hajón, ahol a twentees a Konyha vendége lesz. Vidékén a Magidom és a Fák Alatt zenekar társaságában, illetve a Magashegyi Underground vendégeként turnéznak.

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük