Egyéb

Folyó – itt az első dal Egyedi Péter szólólemezéről

2018.12.12.

author:

Folyó – itt az első dal Egyedi Péter szólólemezéről

Egyedi Péter az elmúlt 10 évben az Óriást vezette, korábban az Isten Háta Mögöttben és az Annabarbiban játszott. A Rájátszás tagja és zenei rendezője, az aktuális underground zene aktív résztvevője. A 2000-es évek eleje óta rögzíti saját dalait Mindenkinek megvan a maga története néven, amelyekből többet publikált is, bemutatkozó lemezével viszont régóta adós volt már.

Az utóbbi év intenzív munkájának eredményeképpen a bemutatkozó szólólemez január 15-én jelenik meg. A Mindenkinek megvan a maga története eredetileg Egyedi egy szál gitáros hálószobaprojektje volt, intim, lecsupaszított, rendkívül őszinte dalokkal. Az MMAMT mára nagyzenekaros, izgalmas és szabad zenei kaland lett, és végre meghallgatható a bemutatkozó lemez első felvezető dala, a Folyó is.

A Folyó a 13 dalt tartalmazó MMAMT-lemez záródala. „Annyira egyértelműen és egyszerűen foglal most össze engem ez a dal, hogy nem volt kérdés: ezt mutatom meg először, még ha ezzel le is lövöm a lemez lezárását.” – mondta el Egyedi. A 2014-ben született szerzemény idén kapta meg végleges szövegét. „Nagyjából egy éve került helyre bennem a saját közlésem, hogy mi is vagyok én, mit és hogyan szeretnék. Amikor ez megvolt, hirtelen minden egyértelművé vált és szinte magától kezdtek történni a dolgok. A Folyó is így nyerte el végleges szövegét és hangszerelését.” – tette hozzá a szerző.

A Folyó minimalista megszólalása és hangszerelése nem jellemzi a bemutatkozó lemez egészét. Egyedi a lemezkészítés során sokféle hangzással és hangszereléssel kísérletezett. „Eddig az egy szál gitáros dalok voltak rám jellemzők, az új lemezen viszont ezek lesznek kisebbségben. Nem szabtam semmilyen határt a megszólalás tekintetében; a Folyóban megjelenő fúvósszekció csak az egyike a többféle újításnak, amik a bemutatkozó MMAMT-lemez szerves részévé váltak.” – mesélte Egyedi.

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.