Koncert ajánló

Ghostemane: márciusban elborult ritmizálás a Dürer Kertben

2019.09.12.

author:

Ghostemane: márciusban elborult ritmizálás a Dürer Kertben

A floridai rapper, Ghostemane tavaly megjelent N/O/I/S/E című lemezével hasít, az európai turnéjával pedig március 29-én hozzánk is elér a Dürer Kertbe. A Ghostemane név mögött rejtőző Eric Whitney korábban hardcore bandákban gitározott, ezt az attitűdöt pedig saját zenéjébe is átvitte.

Hiphop ütemeit előszeretettel keveri black metál és industrial elemekkel, inspirációi között ugyanúgy fellelhető Marilyn Manson és a Nine Inch Nails, mint a déli rap csapatok, az OutKast vagy a Three 6 Mafia. Dalaiban gyakran olyan, mintha két külön egyén énekelne, olyan virtuóz módon játszik a hangjával és a szövegeivel. Megjelenése is inkább a hardcore gyökerekre utal, szövegei pedig gyakran foglalkoznak az okkultizmus, a nihilizmus, a depresszió és a halál témájával.

Ghostmemane története egyébként maga a kaliforniai álom: sikeres üzletemberként egyszer csak úgy döntött, hátrahagyja a szürke hétköznapokat és Los Angeles-be költözik, hogy kövesse álamit. Itt bandázott össze a Suicideboys-zal és a szintén Floridából érkező Pouyaval, akivel 1000 Rounds címen közös klipet is jegyeznek. A videó vírusszerűen kezdett terjedni, tavaly decemberben már a 14 milliót is elérték. Tavaly jelentette meg N/O/I/S/E című lemezét, ami tovább növelte népes rajongó bázisát. Ghostemane azonban nem sokat tétlenkedik: idén már három EP-vel is meglepte rajongóit, legutóbb a Parv0-val közös Human Err0rral, hamarosan pedig végre élőben is hallhatjuk sötét és olykor bizarr dalait március 29-én, a Dürer Kertben.

Ghostemane @ Dürer Kert jegyek >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük