Koncert ajánló

Hip-hop és funk legendák Budapesten: Grandmaster Flash, Huey Morgan és Norman Jay a Dürer Kertben

2018.10.29.

author:

Hip-hop és funk legendák Budapesten: Grandmaster Flash, Huey Morgan és Norman Jay a Dürer Kertben

Grandmaster Flash,  Huey Morgan és Norman Jay a modern hip hop és funk három nagy alakítója, az pedig nem véletlen, hogy egy lapon kerülnek említésre, ugyanis e kultikus trió érkezik majd december 3-án a Dürer Kertbe, sanszosan a tél, de talán az év legforróbb buliját hozva tető alá!

A Joseph Saddler néven született Grandmaster Flash a hip-hop úttörője, aki nélkül egészen biztosan másképp nézne ki a műfaj. A kétlemezájtszós mixelés és a stratch legnagyobb mestere, akit első hip-hop-előadóként még a Rock ’n Roll Hall Of Fame-be is beiktattak.

Pályafutását kokódílerként meg autótolvajként indító Huey Morgan a legenda szerint először megjárta a tengerészgyalogságot is, hogy aztán a Fun Lovin’ Criminals frontembereként írja be magát a funk és a hip-hop nagykönyvébe. A zenekarával a Szigeten már többször megforduló zenész ezúttal szólóban érkezik.

A magát csak house DJ-ként emlegető, valójában viszont a soult és a funkot is egyaránt Norman Jay nyolcévesen kezdett DJ-zni, onnantól kezdve pedig el se lehetett kergetni a pult mögül. A brit illegálpartiktól kezdve egészen a BBC-ig jutott, munkásságát pedig állami kitüntetéssel is elismerte a brit kormány.

Már az is kivételes esemény, hogy három ekkora legendát láthatunk magyar színpadon zenélni, az esemény azonban ennél is többről szól. A bulin ugyanis – eddig egyedülálló módon – három óriáskivetítőn, élőben követheti végig a közönség Grandmaster Flash összes, a pult mögül eddig csak hallható trükkjét, amelyeket természetesen a legoldschoolabb, hetvenes évekből megmaradt bakeliten prezentál. A húsos alapok mellé tehát történelemórát és technikai bemutatót is kap, aki jegyet vált erre a kivételes bulira.

Grandmaster Flash @ Dürer Kert jegyelővétel >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük