Fesztivál ajánló Jegyelővétel

ifj. Kurtág György is a XI. Music Hungary Konferencia & Showcase vendége lesz

2023.10.11.

author:

ifj. Kurtág György is a XI. Music Hungary Konferencia & Showcase vendége lesz

A november 7-9-én Veszprémben tartott Music Hungary Konferencia témaválasztásának célja az, hogy megvizsgálják, hogyan lehet harmóniát teremteni a Mesterséges Intelligencia és művészet között, hogyan ölelje magához a zenei szektor a technológiát, és fordítsa a javára. A Mesterséges Intelligencia nagyon forró téma az elmúlt évben, így részben ezért is a Music Hungary Szövetség a tavalyi rekord látogatószámhoz képest is még nagyobb érdeklődésre számítanak.

A MI és TI köré épülő program egyik legizgalmasabb meghívottja ifj. Kurtág György lesz, aki a Kollektív intelligenciáról és új utak feltárásáról tart majd előadást, illetve a zenei és a természettudomány kapcsolódásit vázsgálják majd egy kerekasztal keretén belül. A technológia irányából közelítve a témához Varga Gábor, a Microsoft Magyarország egykori technológiai stratégiai vezetője beszél majd. A szervezők igyekeznek a komolyabb és könnyedebb témákat is váltogatni, hogy minél színesebb legyen a konferencia, a dalszövegek történetéről például a népszerű Margó fesztivál, a Könyvesblog és az a.dal.szöveg podcast elindítójával Valuska Lászlóval fognak beszélgetni, valamint egy kerekasztal keretében a szerzői és előadói jogvédőkkel együtt Rajkai Zoltán, a Katona József Színház színésze vitatja meg, vajon mit tanulhattak a magyar zenészek a hollywoodi írók és színészek sztrájkjából. Szintén izgalmas meghívott lesz Can Togay médiaművész, aki a Balatorium öko-művészeti projekt kezdeményezője. 

A második Music Hungary-díjátadó gála is a program szerves része, 8-án este tartják majd az Expresszóban, amivel kapcsolatban Weyer Balázs, a Szövetség elnöke kiemelte, hogy a díj célja, amellett, hogy nagyobb láthatóságot biztosítson a zeneipari szereplőknek, a szervesen kapcsolódó kreatív szektorokra is figyelmet irányítson, ilyen a nyolc díjkategóriából a vizuál, a crossover vagy az inspiráció díj is. A potenciális díjazottak listáját jövő héten hozzák majd nyilvánosságra. Az esték elmaradhatatlan része a showcase fesztivál is, ahol idén 25 kiváló, egyedi, friss előadó lép majd fel.

A programokat folyamatosan frissítik az esemény weboldalán

Music Hungary 2023 jegyek >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük