Koncert ajánló

Igazi Nunki Bay Starship-koncert pénteken a Dürerben!

2020.06.10.

author:

Igazi Nunki Bay Starship-koncert pénteken a Dürerben!

A Nunki Bay Starship legénysége idén legutóbb február 29-én a Trafó színpadán bizonyított élőben az Odd ID vendégeként – az emlékezetes este pedig csak az első (űr)állomása volt a zenekar menetelésének. Ez a koncert végtelen energiákkal töltötte fel őket, amit az ismert okok miatt hónapok óta érlelnek magukban, így június 12-én igazi őrült kitörésre számíthatnak a nézők, ahol a Nunki Bay Starship a Tilos Elmaraton 2020 egyik főfellépőjeként áll újból színpadra.

A pop-funk-soul tengely mentén keringő, sokszor az elszállós pszichedéliába és igencsak táncolható elektronikába átnyúló zenéjük a hosszú karantén után igazi katarzist jelent a koncertrejáró közönség számára. Egyébként az otthonlét sem telt eseménytelenül a zenekar számára, többek közt felléptek az Instagramon szervezett Ötödik Emelt Fesztiválon, karanténvideót készítettek az elmaradt Tank and the Bangasszal közös koncertjük margójára – amibe a Twin Peaks 30. évfordulóját is sikerült belecsempészniük! – saját playlisteket gyártottak a #mertkelladal kampány keretein belül, a korlátozások enyhítése után pedig újult erővel visszatértek a próbaterembe is!

A Nunki Bay Starship csapata tehát a tőlük megszokott földöntúli energiákat is túlszárnyalva, a Trafóban már bemutatott vizuállal megspékelve veti bele magát – természetesen az óvintézkedések betartása mellett – a nyári koncertszezonba. Mondhatnánk, hogy onnan folytatják, ahol február végén abbahagyták, de egészen biztosak lehetünk abban, hogy az élőzene nélküli hosszú hónapok után teljes extázist jelent a koncertjük mind a zenészek, mind a közönség számára.

A fellépés a Tilos rádió éves adománygyűjtő fesztiváljának programja, ami hosszú évek óta a nyár egyik legjobban várt bulija a Dürer Kertben. A járványhelyzethez alkalmazkodva ezúttal elsősorban az éterbe költözik – elindul az Online Adománypláza, lesz Tilos Árverés, Adománybogrács főzés a Dürerben: napi 100 adag ételt juttatnak el rászorulók részére a Bike Maffia segítségével támogatásotok fejében, illetve egész héten rendhagyó tartalmakkal készülnek a Tilos rádió műsorkészítői. De a helyzethez alkalmazkodva három napon át csendesebb, bensőségesebb hangulatban esténként ülőszékes koncertekkel (a bútorok az előírásoknak megfelelő távolságra lesznek elhelyezve és nem mozgathatóak), és Tilos DJ-kkel a háttérben találkozhatunk a Dürer Kertben. A belépés ingyenes, de a korlátozott befogadóképesség miatt érdemes időben érkezni!

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük