Fesztivál ajánló

Jövő héten indul az Electric Castle!

2019.07.11.

author:

Jövő héten indul az Electric Castle!

2019. július 17. és július 21. között hetedik alkalommal ver tábort a Kolozsvárhoz közeli Bánffy-kastély megkapó környékén a román Electric Castle fesztivál. A rendezvény alig néhány év alatt a térség egyik legjelentősebb eseményévé nőtte ki magát!

A zene

Nem meglepő módon már évek óta egyre nagyobb nemzetközi figyelem övezi a rendezvényt, aminek egyik fő oka az eklektikus, és évről évre erősödő zenei felhozatal, amely igen jó példával jár elő a térségben, amelyet idén  tehát olyan meggyőző nevek fémjelzik mint például a Florence + The Machine, a Limp Bizkit, Nils Frahm, a Thirty Seconds To Mars, a Bring Me The Horizon, a Chvrches, Metric, a The Vaccines, Zeds Dead, Zomboy, Jauz, Sigma, az Infected Mushroom, Giggs vagy a Lamb. Természetesen e hevenyészett felsorolás csak a jéghegy csúcsa, a teljes listát a részletes időbeosztásban megtaláljátok az Electric Castle hivatalos oldalán.

Azt azért mindenképp érdemes még kiemelni zenei vonulatból, hogy egyre karakánabb nemzetközi felhozatal rendre egyre több magyar nevet is rejt! A fesztivál 2019-es kiadásában még hangsúlyosabb szerepet kapnak a román és az európai tehetségek, ennek égisze alatt pedig tőlünk olyan fellépők érkeznek majd az erdélyi rendezvényre mint a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a The Qualitons, a Shell Beach, Erik Sumo, a Belau vagy a Black Bartók.

…és egy kis művészet

Az Electric Castle a kortárs művészetet sem hanyagolja, ennek jegyében idén a ’new media’ stílus legjobb alkotói és alkotó csapatai  – név szerint Memo Akten, Matthew Schreiber, a Monotak Studio, Oliver Ratsi, 404zero, Shohei Fujimoto, a Children of  The Light és a RNDR Studio – látogatnak el az európai hírű fesztiválra, hogy műveikkel létrehozzanak egy valóságtól elrugaszkodott, a multimédia legmodernebb eszközeivel létrehozott teret. Az installációknak helyt adó  kastély miliője a rideg kő és a hipermodern technológiák elegyében változik majd át valami egészen újjá és egyedivé.

A rendezvény növekvő magyarországi sikerét mi sem jelzi jobban, hogy 2019-ben a fesztivál jegyei már magyar jegyrendszerben is, a  TIXA oldalán is elérhetőek voltak. Bár a hazai értékesítés mér lezárult, a fesztivál webshopjában még lelhettek pár belépőt!

Electric Castle 2019 jegyek >>>

 

 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük