Zenekar hírek

Kisebb vacillálást követően megjelent Audiopoeta közöse

2022.09.28.

author:

Kisebb vacillálást követően megjelent Audiopoeta közöse

Az „Úristen” miatt halasztották, de végre megjelent, ez az észbontóan fülbemászó, ötletes kollab-dal. Itt van Audiopoeta és Pecsii közöse, az „Ez volt a baj”.

Kevesebb, mint fél éve jelent meg Audiopoeta konceptalbuma, a ’Keserű Savanyú Édes’ tapadós dallamokkal és szatirikus szövegekbe burkolt szerelmi történetekkel, amelynek szerzeményeit a lemez címét jelző ízek mentén csoportosított a szerző – a keserű, „Törj be” című hihetetlen energiájú számtól indulva.

A 13 track döntő többségét Genoff Patrik, alkotói nevén Pecsii keverte, így érlelődött egy közös is már, ám kisebb akadályokba ütköztek, mire megszületett az „Ez volt a baj”:

„Pecsii egy pár hónapja, a korong megjelenése után nem sokkal elküldött egy kis számrészletet, hogy hallgassam meg, amin maga énekelt és rappelt. Azt mondta, hogy szerinte túl popos. Én meg azt mondtam, hogy szerintem ez nagyon jó és csináljuk meg együtt. Aztán egy idő után a fiókba került, egy másik, nyáron érkező igen híressé lett felvétel miatt. A mi zenénk címe alapvetően „Ki ez a csaj” lett volna, de elég áthallásos volt a hasonló refrénű, nemrégiben megjelenő „Úristen” miatt. Majd teltek a hetek, de én tovább hallgattam a dalunkat a kocsimban. Nem akartam elengedni, mert jónak tartottam, szóval felhívtam Patrikot, és végül az lett a nagy megoldás, hogy átírtuk a címet „Ez volt a baj” –ra.”

A lyric videóval érkező kiadványban minden hangjegy és betű a helyén van, ahhoz hogy megszerezze a közönségkedvenc jelző.

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük