Egyéb

Lydmor: ‘LSD Heart’ – az excentrikus dán lány új dallal érkezik Budapestre

2019.10.03.

author:

Lydmor: ‘LSD Heart’ – az excentrikus dán lány új dallal érkezik Budapestre

Lydmor előző albumához hasonlóan ezúttal is konceptlemezben gondolkozik, a végtelenül kreatív énekesnőtől pedig most is különleges performanszt, vizuális show-t várhatunk november 1-én, a Dürer Kertben.

A dán elektropop dalszerző tavaly jelentette meg ‘I Told You I’d Tell Them Our Story’ c. lemezét, amely egyfajta keveréke bátor zenéjének és filozófiai utazásának, mellyel a hipermodern életet szemléli. Most, egy évvel a lemez után ismét egy konceptlemezben gondolkozik, az érzelmi töltetet pedig a modern művészet és a patriarchális társadalom kritikája adja. Készülő albumának előfutára, az ‘LSD Heart’, mely kapcsán az énekesnő arról beszélt, hogy a szám lényege az őrült, végtelen szerelem, mint amilyen egy LSD trip és úgy gondolja, hogy az új generáció már észreveszi a világ marhaságait és szeretettel helyettesíti azt.

Az énekesnő üzenete közvetítéséhez nem csak a zenét és a hangokat használja, hanem jelmezeket és a vizuális művészet elemeit is. A dán GAFFA-díjak gáláján például Helium High című új dalát úgy adta elő, hogy közben a zeneiparból és a médiából származó szexista idézeteket vetített a színpadra, ő maga pedig meztelen, fluoreszkáló, áramköröket mintázó testfestéssel bukkant fel.

Lydmornak, ami a szívén, az a száján, koncertjeit pedig különleges vizuális megoldásokkal emeli újabb dimenziókba. Különleges hangját többször hasonlították már Grimes-hez, Kate Bushoz vagy éppen Björkhöz.

Lydmor @ Dürer Kert jegyek >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük