Koncert ajánló

Mark Lanegan új lemezével érkezik a Dürer Kertbe

2019.04.24.

author:

Mark Lanegan új lemezével érkezik a Dürer Kertbe

A seattle-i grunge egyik alapító atyja, Mark Lanegan az ősz végén, az októberben érkező, Somebody’s Knocking című új lemezének anyagával visszatér Magyarországra! A friss albumot zenekarával november 25-én mutatja be a Dürer Kertben.

A legendás, gyakorlatilag valamennyi  jelentősebb  kortárs rock előadóval együtt zenélt énekes legutoljára előző, Gargoyle című lemezével járt nálunk és most is egy újabb anyag turnéja során láthatjuk ismét az ikonikus zenészt. Karcos, a lélekig hatoló hangját gyakran hasonlítják Tom Waits vagy Nick Cave hasonlóan erős orgánumához és ha kiáll a színpadra, puszta jelenléte akkora figyelmet kíván, hogy egy gombostű leejtése is szinte szentségtörés. Az énekes a színpadi látvány helyett hagyja, hogy a gyakran melankolikus, sötét, bluesos dalai kerüljenek a központba, miközben ő egy mikrofonállványra támaszkodva énekli ki a lelkét.

Mark Lanegan a nyolcvanas évek közepén kezdte karrierjét a Screaming Trees-ben, majd a Queens of The Stone Age-el játszott, zenélt együtt Kurt Cobainnel és Krist Novoselic-el, jellegzetes hangja miatt pedig együttműködései száma szinte végtelen. Duettezett például a Belle & Sebastian csellistájával, Isobell Campbellel, de zenélt Moby, Soulsavers és Unkle dalokban is.

Ahogy előző lemezén, az október 18-án várható Somebody’s Knocking-ban a gitárzene mellett ezúttal az elektronika is fontos szerepet kap dalaiban. Mark elmondása szerint az elektronikus zene gyerekkora óta fontos számára, így az új lemezen például lesz majd egy, a New Order előtt tisztelgő darab is. A Somebody’s Knocking saját történeteit meséli el, lázas hallucinogén víziókkal megtűzdelve, karcos rockkal és ragyogó elektronikával, hagyva, hogy leásson a gyökereinkig.

Mark Lanegan @ Dürer Kert jegyek >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük