Zenekar hírek

Megjelent B-Andrix FEL(L) című EP-je

2022.05.20.

author:

Megjelent B-Andrix FEL(L) című EP-je

Megjelent a FEL(L) című EP, amely 5 dalban foglal össze 20 évet. A kétnyelvű középlemez szövegvilágának fókuszába a magas és mély fogalmának összefonódása, szükségszerű egymásra utaltsága került, erre céloz az angolul és magyarul látszólag önellentmondó cím is: fel/fell.

B-Andrix (civil nevén Berta András), aki korábban a Flying TV nevű underground rock zenekar énekese volt, hű maradt gyökereihez, szóló projektjével sem került túl messze a 90-es évek seattle-i hangulatától. A dalok kivétel nélkül akusztikus gitár-ének vázra épülnek, percussion és basszus szólamokkal megtámasztva, de színezik őket dobro, elektromos gitár, dob és billentyűs részek is.

B-Andrix az EP-ről:

“Kb. 20 évvel azután, hogy felvettem az első pár dalos demómat, eljött az ideje rögzíteni egy újabb adagot. Tán az elmúlt két évtized rövid összefoglalásaként, valami tábortűz érzéssel, négy akkordon, itt-ott színezgetve… nem akar ez többet a világtól, de nekem nagyon sokat jelent. És nyilván nem lenne mit összefoglalni, ha nem lettek volna zenésztársak és zenekarok ezen az úton, akikkel sok-sok évet töltöttünk közösen próbatermekben, színpadokon, stúdiókban, kocsmákban, magasan és mélyen. Ez az önálló anyag is csak annyira lehet önálló, ahogy az életben bármi… azaz semmi. Tele van Flying TV-vel, Goin’ Batmannel meg FAEKkel. Utóbbival annyira, hogy az egyetlen felvett, kb. senkinek meg nem mutatott dalunkat ide most szépen be is pakoltam. Szóval nagy kösz nekik, hogy ez így összeállhatott. Meg nagy kösz Illésnek – aki ráadásul Nagy -, hogy megkeverte, hangszerelte és producerként is segítette a munkámat. És nagy kösz Neked, hogy meghallgatod.”

Az EP-hez eddig egy szövegvideó készült a Feljebb című dalból. A videó érdekessége, hogy a szerző 9 éves lánya, Berta Panna Róza készítette régi koncertképek és saját rajzai felhasználásával:

És ha kb. 15 éve épp nem jött szembe, akkor íme egy Flying TV videó is. Akkoriban azért sem kapott túl nagy nyilvánosságot, mert mire elkészült, maga a zenekar már nem létezett:

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük