Koncert ajánló

Négy évtized életművét hozza Budapestre a Killing Joke

2018.09.26.

author:

Négy évtized életművét hozza Budapestre a Killing Joke

Az idén már 40 éve pályán lévő, brit poszt-punk és industrial rock legenda Killing Joke ősszel turnéra indul a jubileum jegyében, és a “Laugh At Your Peril” névre keresztelt körúttal Észak-Amerika, majd Latin-Amerika után Európát is célba veszik, sőt még hozzánk is benéznek!

A kontinensre szánt, 14 állomásos szakasz október 15-én indul majd Németországban és a hónap legvégén zárul Hollandiában, ami után Angliába kanyarodik át Jaz Coleman kultikus csapat. Ami pedig számunkra a lényeg: a csapat 2018. október 23-án érkezik majd Budapestre, egész pontosan a Dürer Kertbe.

A Killing Joke-ot 1978-ban alapította Londonban Jaz Coleman, Paul Ferguson, Geordie Walker és Youth, most pedig negyven évvel később ismét az eredeti felállással ünnepel az industrial rock egyik legismertebb, legszínesebb életművel rendelkező zenekara.

“Negyven évvel ezelőtt ismertem meg Big Pault, egy évvel később pedig megjelent az első EP-énk. A negyvenedik évfordulónk ünneplése két éven keresztül tart majd. Egy világkörüli turnéval indul, lesznek bulik és beszélgetések Youth-tal és személyemmel, egy új mestermű a KJ-től, ami még ennyi idő után is egyike a valaha volt leginnovatívabb és legbefolyásosabb zenekaroknak. A szeretet törvény, kezdődjön az ünneplés!”– Beszél a jubileumi turnéról a zenekar frontembere Jaz.

A nosztalgiázásba Youth is beszállt: “Negyven év a vadonban, noha azt hittem csak negyven nap lesz. Ahogy Jaz mindig emlékeztet rá “A túlélés siker” és bár a zenekar sosem volt gazdaságilag sikeres, de lehetővé tette számunka, hogy hihetetlen életünk legyen, mind egyénileg, mind pedig csapatként és nagyon változatos, gazdag zenét hozhattunk létre. Ez egy négy évtizeden átívelő örökség… negyven évnyi gerinc bizsergetés és kompromisszummentes szépséges zaj.”

Killing Joke koncert jegyelővétel >>>

 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük