Jegyelővétel Koncert ajánló Zenekar hírek

Rocksztárok porszívóznak Zacher Gábor szeme láttára a SZ4P ritmusaira

2019.10.22.

author:

Rocksztárok porszívóznak Zacher Gábor szeme láttára a SZ4P ritmusaira

November 8-án az Instantban mutatja be a Rocksztárok porszívóznak c. második nagylemezét a Szabadtéri 4akkordos Performansz (SZ4P), amiről korábban egy single, a Kilences kapucsengő már megjelent. Zeneileg érettebb, de mindenképpen autentikus gumipank lemezzel van dolgunk a zenekartól már megszokott kettős stílusban. A nyár folyamán megjárták a Fishing on Orfűt, a Művészetek Völgyét és az erdélyi VIBE fesztivált, illetve Varga Samutól csendben elváltak útjaik. A szólógitáros posztra Szentgáli Gyuri érkezett, az új lemezt már vele vették fel, de Samu visszatér a lemezbemutatón egy-két vérbeli Samu-szóló erejéig.

„Ez a lemez az eddigi legihletettebb anyagunk az elmúlt 12 évünk során, amelyet meglehetősen viszontagságos körülmények írtunk és raktunk össze. Volt minden: próbaterem beázástól kezdve, egyéni tragédián át a tagcseréig. Végeredményben úgy érezzük mindezek nagyon jót tettek a daloknak, ami talán annak is köszönhető, hogy teljesen össze kellett zárnunk és minden külső körülményt leküzdve fordultunk rá a stúdiózásra. Ilyen jól még soha nem szóltak SZ4P számok, amit nagyon köszönünk a Pinewood Stúdiónak. Megtiszteltetés volt ilyen profi körülmények és stáb mellett felvenni a lemezt, amely több év termését összegzi.” – mesélte a lemezről Renge Zsolt, a zenekar basszusgitáros frontembere.

„A 2015-ös Az új elit óta kisebb-nagyobb szünetekkel folyamatosan készültek a dalok, amelyek idén nyárra nyerték el végleges formájukat, illetve az NKA is megítélt egy támogatást közben egy új lemez felvételére. Új gitárosunk, Gyuri csatlakozásával kicsit kinyíltunk a zenei megoldások tekintetében, és ránk jellemző módon szövegileg sem maradtunk egy kaptafánál. Született itt szerelmes popdal kockaságokkal teletömve, kicsit szomorkásabb hangulatú, lehalkított életkedvű nóta, totális idiótaság arról, hogy miért nem szeretjük Budát, vagy épp egy meglehetősen zúzós-reppelős dal, amiben csatlakozott hozzánk két barátunk, Siklósi Örs az AWS-ből és Sipos Andris a Strong Deformityből. A sokszínűsége ellenére mégis úgy érezzük, hogy egy kerek egész lett ez a lemez, amit nagyban köszönhetünk a Pinewood Studionak is, akik igazán fasza melót végeztek. A címben is megidézett dalból, a Zacher Gáborból pedig jelenleg is készülőben van a klip, amit a lemezbemutatón tervezünk bemutatni majd a közönségnek.” – tette hozzá Csóré Zoltán, a zenekar másik frontembere.

Ahogy a lemezen az Újraindítás c. dalban, a koncerten is ott lesz vendégként Siklósi Örs (AWS) és Sipos Andris (NukeStrong Deformity) is. A lemez nyitódala igazi nemzedéki himnusz lehet, fókuszában Zacher Gábor, a magyar szupermen. A dalhoz Lippai Balázzsal forgattak klipet, főszerepben a Muzsik és Volkovából és Napfonatból is ismert Farkas Krisztivel. A videó exkluzív premierje a lemezbemutató koncerten az Instantban lesz, ahol a srácok vendége a Madrapur és a Feed the Mogul lesz. Ne hagyjátok ki, és addig is, hallgassátok a lemezt!

SZ4P lemezbemutató @ Instant jegyek>>>

 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük