Egyéb

Szombaton megkapjuk az idei egyetlen önálló budapesti Ørdøg-koncertet!

2019.10.02.

author:

Szombaton megkapjuk az idei egyetlen önálló budapesti Ørdøg-koncertet!

Egyetlen 2019-es budapesti önálló klubkoncertjét adja az Ørdøg most szombaton, október 5-én az Instantban.

A zenekar épp öt évvel ezelőtt jött ki legelső dalával, a Melankóliával, amit aztán hamarosan követett a teljes debütáló nagylemez, a Tíz fekete dal, majd 2017-ben a Fonogram díjat is kapott Sötétanyag, és bár ez nem születésnapi koncert, mert az majd jövő tavasszal lesz, azért előkerül több olyan szám is, ami hosszú ideje nem volt az élő programban, sőt, olyan is, ami még soha.

Az Ørdøg idén a VHK-val turnézik, a tavaszi kör után öt közös fellépés még jön ősszel is, de a zenekart több vidéki városban egyedül is el lehet csípni az év hátralévő részében. Mindeközben íródik a harmadik nagylemez. ennek megjelenése a jelenlegi állás szerint 2020 őszén várható, és legalább egy új dal már az év első felében napvilágot lát.

A szombati koncert két vendégzenekara a nemrégiben első magyar nyelvű anyagával jelentkező southern rock-alapvetés Asphalt Horsemen és a pszchedelikus grunge-doom Clue, amelynek három tagjából kettő, Nedoluha György basszusgitáros és Erdei Attila dobos a Superbutt utolsó felállásában játszott – az Ørdøggel való barátságuk tehát hosszú évekre nyúlik vissza.

Ørdøg @ Instant jegyek >>>

 

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.