Zenekar hírek

A mentális káosz és agyi béke kettősségéről énekel a Woodstock Barbie

2021.03.22.

author:

A mentális káosz és agyi béke kettősségéről énekel a Woodstock Barbie

Ti is ismeritek azt az érzést, amikor teljesen össze van kavarodva minden a fejetekben és sehogy se találjátok a helyeteket? A mentális káosz és agyi béke kettősségéről énekel a Woodstock Barbie legújabb dalában, ami az április 2-án megjelenő kislemezük újabb előfutára.

Woodstock Barbie tavaly ősszel dobbantott bemutatkozó EP-jével, a Never Gonna Fall in Line-nal, de a karantén-hónapokban sem tétlenkedtek, sorra készültek az új dalok, adtak karanténkoncertet az A38 Hajón, felléphettek az idei év komplett fesztiválszezonját reprezentáló Fekete Zajon, a Fülesbagoly tehetségkutató debreceni döntőjében Szandra bezsebelte a legjobb énekesnőnek járó díjat, Arián (gitár, billentyűk) pedig a legjobb hangszeres zenésznek járót, nem mellesleg a Campus Fesztivál különdíját is, valamint bejutottak az Öröm a zene döntőjébe is. Még decemberre készültek el az új kislemezzel, de a korlátozások miatt még vártak egy kicsit a megjelenéssel, erről itt az új dal, az In My Mind.

„Ez a dal is, mint sok másik az albumról, öngyógyító hatással jött létre. Úgy is mondhatnám, hogy öngyógyító mantrázás. Ez az az érzés, amikor bármi is történt veled az életben, bármilyen mentális deficittel rendelkezel, meg kell tanuld magad megbékíteni és elfogadni a nyomást, hogy aztán haladhass tovább a jó úton. Amikor rájön az ember, hogy attól lesz boldog, ha azt csinálja, amit igazán szeret, akkor a test és az elme is rendben lesz.”

Az új, Soul Smoke című EP-jükre öt dal került, amit ismét a Pinewood Stúdióban rögzítették Sipos Ábris és Köge segítségével, a keverést és mastert pedig ezúttal is Miskolczi Marci (Kepler Stúdió) végezte. A lemez érdekessége, hogy az ének terén már komplexebben gondolkoztak, és a gospeles énektémák kibontásaként ebben a dalban is hallhatunk vokalistákat, Horváth Dorottyát, Keglovics Fannit és Kiss Esztert, azaz Az Offos Gárékat.

A 2021-es év a járvány ellenére is erősen indult a zenekarnak, ugyanis bekerültek a 9 ország összefogásában futó HEMI Music Awards programba, sőt, a kezdő 27-ből tovább is jutottak a második fázisba, ahol már csak 9 zenekar van. Szurkoljunk nekik, hogy (ha a járvány is úgy akarja), ők is játszhassanak olyan nemzetközi fesztiválokon, mint a szerb EXIT vagy a lengyel Wianki. Az eredetileg tavaly decemberre, majd most márciusra meghirdetett, SeeN-nel közös dupla lemezbemutatót végül szeptember 25-re halasztották, de nagyon remélik, hogy ennél hamarabb is eljátszhatják majd élőben is az új dalokat.


Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük