Zenekar hírek

Új Divided-dal az éterben – elindult a második album előrendelése

2020.06.23.

author:

Új Divided-dal az éterben – elindult a második album előrendelése

Dallamos modern rock, AOR, szintetizátor és a ‘80-as évek neon-korszakának popzenéje rockba oltva – a futurisztikus témák és a múlt autentikus találkozása a Divided legfrissebb lemeze, hangzásával egyszerre ébreszt nosztalgiát és marad korhű.

A “Behind Your Neon Eyes” garantáltan a kedvencek közé fog kerülni a The Night Flight Orchestra vagy a Beast In Black egyre népesebb rajongótáborában, de rengeteg fogós tételt tartalmaz a Def Leppard, a Bon Jovi és a Dokken közönségének is. A “Behind Your Neon Eyes” több hazai és nemzetközi vendéggel készült, többek között Björn „Speed” Strid (The Night Flight Orchestra, Soilwork, stb.) hangját is hallhatjuk majd az egyik dalban. A lemez zseniálisan szép borítóját Hidrico Rubens készítette, a felvételért és a keverésért pedig Szabó Dániel (psyKlone, gitáros) felelt. A korongról már meg is hallgatható az első friss dal, a [futurenation].

Szabó Dániel (psyKlone) gitáros a dalról:

“A dal egy igazi koncertnyitásra termett arénahimnusz, már a felvételeknél is kisebb tömeggel vettük fel a csordavokálokat, a produkciós munka során pedig igyekeztünk a klasszikus, Mutt Lange nevével fémjelzett hangzáshoz olyan közel kerülni, amennyire csak a lehetőségeink engedték. A vokálok kidolgozásában nagy segítségünkre volt Gellér Tomi barátunk, akivel a Rockstars Not Dead projektben a 80-as évek klasszikusait állítjuk színpadra, ő a vokálok mellett a refrén énektémájához is sokat hozzátett, így kelt életre ez a szörnyeteg, amiben kereszteződik a 80-as évek arénarockja a mai, modern hangzással.

Minden zenekarnak szüksége van olyan dalokra, amik definitívek, ha valaki meghallja, akkor egyből az ilyen karakteres, védjegyszerű dallal tudja azonosítani a zenekart. A debüt lemeznél úgy gondoltuk, hogy az Ends Of Earth ilyen, viszont most ezzel talán még közelebb kerültünk ahhoz, hogy nálunk is megszülessen „A” Divided dal, amivel azonosítani tudnak bennünket. A future nation pedig a közönségünkre használt mottó, egy himnusz tőlünk nekik, róluk.”

A “Behind Your Neon Eyes” a zenekar második nagylemeze, és a HammerWorld Magazin júliusi-augusztusi összevont számának ajándék CD mellékleteként lehet majd kapni teljes booklet-tel együtt. A korong mától előrendelhető 500 db-ra limitált digipak CD változatban, a szimpla (műanyagtokos) verziótól eltérő frontborítóval, 10 oldalnyi széthajtható (leporello) booklettel, csomagban akár pólóval, poszterrel és kitűzővel.

A Divided 2015 óta van jelen a magyar zenei színtéren, stílusukat, az arenacore-t a ‘80-as években gyökerező, fülbe ragadó refrének, a synthwave, szintipop, modern elektronikus és indusztriális elemek, valamint a slágeres, fogós rock/metal zenei alapok keveredése adja.

Élő koncertjeik igazi látványszínházként funkcionálnak, a színpadi megjelenés sci-fi filmeket idéz a látványos jelmezekkel, a dinamikus előadás pedig igazi partihangulatot teremt a zenével szorosan összefonódó háttérvetítéssel. Debütáló nagylemezük, a “Modulus” 2017 novemberében jelent meg 12 dallal. A lemez erősen épít a hangulatteremtésre, az elektronikus elemek egy sivár jövőképbe helyezik a hallgatót. A hamarosan megjelenő “Behind Your Neon Eyes” lemez ehhez képest neonfénnyel tarkított retrofuturista világba repít, ahol sokkal hangsúlyosabbak a stadionrockos elemek és a retrowave irányzat által újra felfedezett meleg, analóg szintetizátorhangzások.

Divided: Behind Your Neon Eyes dallista

  1. Descent
  2. Roll Out
  3. Don’t Turn Away
  4. [futurenation]
  5. Meteorite (feat. Björn “Speed” Strid – Soilwork / The Night Flight Orchestra)
  6. Follow You
  7. Space Samurai
  8. The Last Starfighter
  9. Teknoskeptic
  10. Beam Me Up
  11. Until The Stars Turn Cold (feat. Flo V. Schwarz – Pyogenesis)

Divided album az online platformokon >>> 

Divided album előrendelés >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük