Koncertajánló Zenekar hírek

Új formációval indul turnéra Lovasi András

2021.12.01.

author:

Új formációval indul turnéra Lovasi András

A zenész, aki Grand Hotel Halmahera címmel ősszel adta ki új nagylemezét, december elejétől négy állomáson mutatja be új dalait, s persze a régieket sem felejti otthon.

Lovasi András turnéprogramjának gerincét három szólólemezének dalai adják (az előző kettő: Bandi a hegyről, 2000; Tűzijáték délben, 2019), de felcsendülnek majd Kispál és a Borz- és Kiscsillag-dalok is. Zenekarában, mely a Lovasi András és barátai nevet viseli, G. Szabó Hunor (dob, gitár, basszusgitár, vokál), Szesztay Dávid (billentyűs hangszerek, basszusgitár, gitár, vokál), Gábor Andor „Ufo” (ütőhangszerek) és Babcsán Bence (szaxofon, tárogató, klarinét, furulyák) kísérik majd.

A turnéállomásokon Lovasi András dedikálja is az új lemezhez készített könyvet. A Grand Hotel Halmahera albumhoz készült könyv egy 100 oldalas, igazán nem mindennapi kiadvány, amely Korolovszky Anna tervezőgrafikus munkája.

Lovasi András harmadik szólóalbuma az elmúlt egy-két évben állt össze. A dalok eredetileg egy szál gitárra íródtak, menet közben lettek meghangszerelt, kamarazenekar-hangzású számok. Kerettörténete egy egzotikus nyaralás, miközben a lét kisebb, nagyobb és még nagyobb kérdéseit kerülgeti elégikusan és ironikusan.

A turnéállomások:

  • december 4. // Budapest, Fonó
  • december 27. // Szeged, IH
  • december 29. // Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ
  • január 14. // Veszprém, Hangvilla
Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.