Zenekar hírek

Végét járom – új klip a No Last Page-től

2020.12.11.

author:

Végét járom – új klip a No Last Page-től

A Végét járom – szól a budapesti modern metal, post-hardcore banda legújabb dala, amely nemcsak 2020 nehézségeit foglalja össze, de egyfajta kapaszkodót is nyújt a kilátástalannak tűnő időszakban. Az új szám, már a zenekar jövőre érkező második nagylemezének előszele.

A budapesti No Last Page 2016-ban még pop-punk dalokkal kezdte, mára jóval keményebb vizekre evezve találták meg az igazi hangjukat, melynek szerves részét jelentik a Kovács Zoltán, a zenekar frontembere által jegyzett magyar nyelvű lírai, ugyanakkor nyers képi világú, versszerű dalszövegei. 2016-ban jelent meg Szívből vérzel c. első kislemezük, melyet az Alvin és a Mókusok társaságában itthon és külföldön is megturnéztattak, majd 2018-ban mutatták be első, Hangadó c. nagylemezüket. A srácok jelenleg új albumukon dolgoznak, melyről az Ébredés már sikeresen felvezette az új hangzást, most pedig itt a Végét járom is.

2020 senkinek sem volt könnyű – a No Last Page dalszerző éneke, Kovács Zoltán pedig különösen nehezen élte meg ezt az időszakot, melynek eredménye a zenekar legújabb száma. A dal első verziója azonban még 2019 év végén született: „Tavaly, december 31-én vettem fel a dal első demóját, amelyről akkor még fogalmam sem volt, hogy egy évvel később ennyire aktuális lesz. Még aznap este beugrottam Dávidhoz (a csapat basszusgitárosa) egy szilveszteri partiba és meséltem neki erről a nótáról, hogy egy fura sípolással kezdődik, amit nem értek, de mégis beleéreztem a dologba. Talán ez a sípszó tudat alatt jelzésértékű volt számomra, hogy megálljt parancsoljon egy akkor már mélyen gyökeredző negatív hullámnak.”

„A tavalyi szilveszteri bulin Zoli igen elkésve jelent meg és valami dalról kezdett nekem nagyon lelkesen mesélni, hogy bocsi a késésért csak eszébe jutott valami téma, felvette és hallgassam meg most ebben a szent minutumban. Ez lett a Végét járom” – idézi fel az estét Kovács Dávid, a csapat basszusgitárosa, aki a klip forgatásáért is felelt. – “A dal erősen tükrözi azt a közeget, amelyben készítettük, eléggé nehéz és verejtékes úton kellett átvergődnie magát 2020 folyamán, hogy aztán most klippel megjelenhessen. Már maga az egész forgatósdi egy külön sztorit megérdemelne, az első sessiont például elmosta az első karantén, a nyári imidzs forgatás alkalmával véletlenül majdnem hőgutát kapott a brigád, emellett egy jelenetet is újra kellett gondolni mert sajnos leverték a csempét az egyik helyszínünkön, nyilván előtte este így azt csak ősszel tudtuk pótolni.”

Dávid a zenélésen túl videók forgatásával foglalkozik, ő rendezte és vágta is a videót, az alkotásban pedig Kirchknopf Mátyás, Sas Márk és Lászlók Noel voltak társai: “Kifejezetten jó volt saját magunknak klipet gyártani, mert így lehetőségünk adódott a legőszintébben módon átadni valamit mélyen magunkból és kísérletezni az érzéseinkkel, hogy miképpen tudtunk a legelemibb módon megküzdeni a saját önvalónkkal”- meséli.

És miről is szól a Végét járom?Ahogy a cím is sugallja, Végét járom ennek a könyörtelen időszaknak. Számomra 2020 a vírustól kezdve, egy komoly szerelmi csalódáson át, alkotói válsággal karöltve, a négyfal közé zárva telt. Ez az időszak tanított meg arra, hogy egyedül kell szembesülnöm az önmagam által gyártott, mélyre elásott negatív érzelmekkel” – mondja a dalról Zoli. – „Azt hiszem minden ember keményen megszenvedte ezt az időszakot és sokunk reménytelenül járja ezt a lelketlen tájat”. Remélem, hogy akihez eljut ez a dal, annak erőt és bátorságot ad. Nem vagyunk egyedül és együtt erősek vagyunk a gödör mélyén is!”


Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük