Zenekar hírek

A furcsa hallucinációk forrását keresi a Deep Glaze új klipjének főszereplője

2021.12.09.

author:

A furcsa hallucinációk forrását keresi a Deep Glaze új klipjének főszereplője

Nemrég jelent meg a Deep Glaze új, hatszámos albuma, az Arcadia, amit a közönségnek élőben is bemutatnak december 10-én a Turbinában, vadiúj felállással. A lemezt megelőző második single-hez, a Lalala (The Afternoon) címűhöz készítettek most egy kisfilmet is.

Az elmúlt időszakban rengeteg változáson átesett zenekarról a két alapítótag, Yorgos Goletsas és Dimitris Topuzidis szerencsére sosem mondott le, így részben az ő kitartásuknak, részben pedig az új zenekartagok (Gyányi Marcell, Klausz Ádám és Csernovszky Márk) profizmusának köszönhetően született meg az Arcadia című új Deep Glaze-lemez, aminek központi témája az elvágyódás, a természetben megélt nyugalom, de megtalálható benne egyfajta elemi/gyermeki öröm is. Ahogy Yorgos fogalmaz:

“Egy olyan édeni hely megtalálásáról szól, ahol lelki békében megoszthatod valakivel a legtisztább énedet. Ez a “hely” így csak képzelet szülte helyszín, így lép be közben egy melankólikus vonal az elvágyódással. Az erős érzelmi stádiumok teljesen más dimenzióba tudják helyezni a körülöttünk zajló világot, ilyen például az ún. rózsaszín köd is. Arcadia egy paradicsom, ahova szeretne megérkezni az ember, de valójában csak egy idealizált álom, ábrándként kap értelmet a dalok szövegvilágában. Talán olyan formában nem is létezik, ahogy azt elképzeljük.”

Lalala (The Afternoon) egy pörgősebb, kevésbé melankolikus kivonata ennek az érzésnek, ami zakatoló tempója miatt is kifejezetten energikus, és nagyon ügyesen balanszíroz a pszichedelikus rock és a popzene határmezsgyéjén. A Lazin Damján rendezésében, Almási Bence és Füredi Marci operatőri munkájával készült kisfilm pedig ezt a dinamikát követi le, és fűszerezi meg egy kissé elrugaszkodott történettel. E szerint a főszereplőt (őt Suzanne Ranovich alakítja) furcsa hallucinációk gyötrik, amiknek forrását különféle helyeken keresi – így a forgatás is számos helyszínt bejárt Budakalásztól a Népszigeten keresztül a nyolcadik kerületig.

“Volt egy effekt ami nagyon tetszett, és fel akartam használni valamihez. Amikor Yorgosz először megmutatta a zenét, egyből összekapcsolódott a kettő. A szám közepén lévő kiállás nekem olyan, mint egy folyó, és az effektnek is van egy ilyen hangulata.” – mondta el a klip rendezője.

A Deep Glaze tehát az elmúlt négy év lenyomatát mutatja be most pénteken először a közönségnek élőben is december 10-i lemezbemutató koncertjén, amire jegyek még válthatók >>>


 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük