Színház

Az emberi démonok köztünk élnek – színpadon Gyurkovics Tamás: Mengele bőröndje c. regénye

2019.01.08.

author:

Az emberi démonok köztünk élnek – színpadon Gyurkovics Tamás: Mengele bőröndje c. regénye

Az emberi értékrend torzulása és a bennünk élő szörnyeteg születése fogad minket a Spirit Színház megdöbbentő, az emberi érzések legmélyére markoló előadásában január 17-én, a  győri Generációk Háza Művelődési Központban! Gyurkovics Tamás Mengele bőröndje című regénye kerül színpadra, hogy szembesüljünk a  modern kor egyik leghírhedtebb orvosának, a halál angyalaként is emlegetett Josef Rudolf Mengele világával.

A Gyurkovics Tamás írása alapján készült monodrámában maga Mengele – akit  Perjés János kelt életre az adaptációban – töpreng el az útjáról, az emberi morál kérdéseiről, vall az auschwitzi tetteiről és motivációról, a száműzetéséről, és tárja ki felénk ’élete bőröndjének’ tartalmát, amely végül soha nem került bíróság elé.

A darab fő- és egyetlen szereplője így vélekedik:

„Mi a környezet felelőssége abban, hogy egy középszerű orvos és nárcisztikusan megrögzött, torz személyiség útja egyenesen, korlátok nélkül vezetett, vezethetett a tömegmészárlásig. Mengele megtestesít egy példát, egy beteg típust, aki bárhol megjelenhet ismét. A potenciális Mengelék köztünk járnak.”

Jegyelővétel az előadásra >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük