Egyéb Koncert ajánló

BÚÉK minden kedden! – itt az Intim Torna Illegál új klipje

2018.11.22.

author:

BÚÉK minden kedden! – itt az Intim Torna Illegál új klipje

Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. A december 6-ától látható BÚÉK című magyar filmvígjáték egyik fő betétdalát az Intim Torna Illegál írta: a Minden kedden című dalhoz filmpremier előtt most készült egy videoklip is.

Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit:  egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon,  hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni.  Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.

Goda Krisztina a Csak szex és más semmi óta különösen sikeres hazai filmek rendezője, régi alkotótársával, Divinyi Réka forgatókönyvíróval és néhány nagyon ismert, nagyon tehetséges színész segítségével kelti életre a csupa fordulattal, meglepetéssel teli szilveszter éjszaka eseményeit. A BÚÉK a Teljesen idegenekcímű kirobbanó sikerű olasz film újragondolt magyar változata.

– A BUÉK című film alkotói egy fontos jelenethez kérték el Minden kedden című dalunkat – meséli Dorogi Péter, az ITI énekes-gitárosa. – Mivel filmzeneírással is foglalkozom, nagy örömmel fogadtuk a megtisztelő felkérést. A film zenei rendezője, Balázs Ádám felvette velünk a kapcsolatot, és emailben átküldtük a dalt.

Minden kedden az emberek közötti kapcsolódásokról, a vágyakról és a megélések magas hőfokáról szól, mely egyébként a második single az Élni jöttünk című 2018-as albumról.

– Nagy hálával tartozunk az ICD.hu-nak, amely a klip helyszínét adta nekünk. Budapest felett zenélhetett a zenekar, ahova Elek Ferenc, Jászai Mari-díjas magyar színész is ellátogatott. A forgatás jó hangulatban zajlott, a végén megünnepeltük az évünket, és a főváros felett koccinthattunk az új évre– mondja Péter.


A BÚÉK című fim soundtrackje a Magneoton kiadó gondozásában jelenik meg, melyen George Ezra Budapest című világslágere mellett számos neves hazai előadó – Felcser Máté (Punnany Massif) és Pethő Szabi (Junkie Jack Flash), Meszes Balázs (Punnany Massif), Sena, Fran Palermo, Balázs Ádám, Mórocz Tamás (Bermuda), Brains, JumoDaddy, Irie Maffia, Marsalkó Dávid és  természetesen az Intim Torna Illegál – is közreműködik.
Az ITI tavasz végén jelentette meg legfrissebb, negyedik nagylemezét Élni jöttünk címmel, melyen a Minden kedden című dal is megtalálható és amely fizikai formátumban is megvásárolható a kijelölt MOL-kutakon. A zenekar lemezbemutató turnéja jelenleg is zajlik, budapesti állomása január 19-én lesz az Akvárium klub Nagyhalljában.Az Intim Torna Illegál megalakulása óta hazánk egyik kedvenc koncertzenekara, a klub- és fesztiválélet egyik legenergikusabb produkciója, amely mély gondolatokat tálal fülbemászó slágerekbe csomagolva, melyekből a Vágjál lyukat a kádba egyenesen szlogen lett, de a Mennyország kapuján át a Köszönöm szépen-ig vagy az idei Feltettem a polcra a szívemet-ig számos dal megjárta a rádiós slágerlisták tetejét. Képviselték már Magyarországot Európa legrangosabb showcase-eseményén, a Eurosonic fesztiválon. A megújult zenekar a tavalyi Köszönöm szépen EP dalait is beépítve egy egységes albummal jelentkezett Élni jöttünk címmel.


Intim Torna Illegál koncertek a TIXA rendszerében:
Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük