Jegyelővétel Koncertajánló Zenekar hírek

Cenzúrázatlan valóság a Carson Coma új klipjében

2023.05.15.

author:

Cenzúrázatlan valóság a Carson Coma új klipjében

A Carson Coma új lemezzel indítja a nyarat, ehhez pedig megérkezett az album előfutára, a ‘Feldobom a követ’ című dal és a hozzá tartozó klip is. Az MTV EMA-díjas rockzenekar ezúttal nem Magyarországot képviseli Düsseldorfban, hanem az Egyesült Államokban szerzett élményeket hozzák haza.

Ezek a tapasztalatok ihlették a számhoz készült videót is, melynek szürreális képkockáin olyan szimbolikus vagy tényleges megjelenésével csap minket arcul a magyar valóság, mint Péterfy Bori, Kollár-Klemencz László vagy Orbán Viktor.

A videóklip elkészítését Horváth Viktor egyenesen Kaliforniából egyengette, így a zenekar először tapasztalhatta meg a távrendezés fogalmát. A dal nemcsak a klipben mutat interkontinentalitást, hanem a szövegében is:

‘Január harmadikán egy komikusan kicsi New York-i lakás komikusan kicsi hálószobájának komikusan kicsi ágyán, életem legkomolyabb jetlag-jét átélve félálomban folyton egy néhány nappal azt megelőzően, otthon megírt zenei alap járt a fejemben. Majd valahogy ebben a tudat és tudattalan közötti állapotban különböző sorok kezdtek el eszembe jutni, amikből összeállt a refrén, meg néhány verzesor. A szöveg további részei a hazafelé tartó repülőn születtek – a hazaérkezés keserédességéhez kapcsolódó érzések pedig erősen fellelhetőek a szövegben’ – így mesélt Fekete Giorgio a dal születésének legelső pillanatairól.

A folyamatosan gyorsuló dalt sok más egyéb szerzeménnyel együtt június 15-én a Budapest Park színpadán mutatja be a zenekar, így a frissen megjelent lemezzel megkezdik országos turnéjukat

Ne maradj le a Budapest Park koncertről, még elcsípheted az utolsó jegyek egyikét!

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük