Fesztivál ajánló

Ed Sheeran, Foo Fighters, Post Malone és a többiek – íme az idei Sziget nagyszínpad-menüje!

2019.08.01.

author:

Ed Sheeran, Foo Fighters, Post Malone és a többiek – íme az idei Sziget nagyszínpad-menüje!

A fő Sziget helyszín programja 2019-ben alapvetően két markáns szegmensre oszthatjuk: az egyik az igen erősre sikerült zenei csapás, amelyben olyan nevek sorakoztok fel erre az évre, mint a Foo Fighters, Ed Sheeran, a Florence + The Machine, Post Malone, a The 1975 vagy a Twenty One Pilots, a másik pedig a Sziget Fesztivál társadalmi felelősségvállalását összefogó Love Revolution kampány kiemelt eseménysora, amely szintén e tribünön kapott helyet!

Augusztus 7., szerda

A Nagy-Szín-Pad 2019 nyertes Useme az ország legnagyobb fesztiválszínpadán is megmutatja, mit tud, ezzel el is indítva a helyszín idei programsorát, ezt követi majd folk rock vonalon Michael Kiwanuka, az ugandai felmenőkkel büszkélkedhető, brit őstehetség. Utána modern, lüktető, világzenei hatásokkal átszőtt francia popot hoz Jain, majd érkezik a világ vezető popzenésze, a karrierje csúcsán lévő Ed Sheeran!

Augusztus 8., csütörtök

A második napot a hazai alternatív zenei szcéna vezető csapata, alias Quimby nyitja, majd befut a brit föld egyik ikonikus indie rock  csapata, a skót Franz Ferdinand. Őket követi Richard Ashcroft, the Verve slágergyáros zenei agya, az alternatív rock és a shoegazing mezsgyéjéről hozott, remek dalokkal, a csütörtöki napot pedig az európai indie pop és rock jelenlegi vezető csapata, a The 1975 zárja.

Augusztus 9., péntek

A fő helyszín pénteki napjának indításhoz, a Punnany Massif járul majd hozzá elsőként, majd a stafétát az újvonalas amerikai hip hop egyik friss csillaga, 6Lack veszi át itt. A kortárs svéd pop egyik legizgalmasabb és legextravagánsabb jelensége, Tove Lo  tálal majd egy borítékolhatóan hatásos koncertet a folytatásban, amire Martin Garrix fejel majd rá egy látványos show-val.

Augusztus 10., szombat

A hazai pop élet legnépszerűbb bandája, Halott Pénz kezdi el fűteni a nagyszínpad szombati életét, a következő idősávban pedig egy nagyon aktuális előadó, a brit nu disco és alternatív R&B világából merítő Mura Masa áll ki a tribünre.  Macklemore-nak már nem ismeretlen terep a Sziget és szombat este ismét bizonyít egyet magyar földön, majd az amerikai indie rock egyik legjelesebb képviselője, a The National táncoltatja és énekelteti át a szombat éjszakába a Sziget 2019-et!

Augusztus 11., vasárnap

Az újvonalas amerikai ritmusok egy újabb reménysége, Tyla Yaweh alapozza meg a vasárnapot, erre húz majd rá brit elektronikus pop réteget a londoni Honne. A stílus ívét viszi tovább a szigetország egy újabb nagyágyúja, a Years & Years, akik után pedig a kortárs amerikai pop egyik legnagyobb neve,  Post Malone mutatja meg, mi is a sikere titka.

Augusztus 12., hétfő

Lágy folk és indie rock elegyén hullámzik be a hétfő a nagyszínpadra, a Big Thief zenéjén át, majd a brit föld multiinstrumentalista fenegyereke, Tom Odell édesíti tovább e napot. A Catfish And The Bottlemen viszi tovább az indie vonalat, de nyersebb, garázsrockosabb irányból kap majd értelmezést a stílus, e nap pedig már el sem engedi az angol zenét, olyannyira, hogy a brit pop/rock egyik jelenlegi csúcsa, a Florence + The Machine zárja majd e napot.

Augusztus 13., kedd

Mi más is röffenthetné be jobban a zárónapot, mint egy kis modern punk rock, a Gallows egykori frontemberétől? Na ezt hozza majd a Frank Carter & The Rattlesnakes, őket pedig az angol alternatív rock szcéna egyik legnagyobb alakja Johnny Marr váltja majd a nagyszínpadot. Az alternatív pop amerikai jelkép-duója, a Twenty One Pilots  és arcpirítóan fülbemászó dalai is e helyszínre érkeznek, majd 22 év után visszatalál a Foo Fighters a Sziget nagszínpadára, amit egy maratoni koncerttel ünnepel majd a banda!

 

Sziget 2019 jegyek >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük