Jegyelővétel Koncertajánló Zenekar hírek

Fődíjat és lemezt hozott Texasból a Nyughatatlan

2023.02.09.

author:

Fődíjat és lemezt hozott Texasból a Nyughatatlan

Megjelent a Nyughatatlan zenekar új lemeze, amit Amerikában, a texasi Rosewood stúdióban fejeztek be. A friss korong egy pillanatig nem árul zsákbamacskát, hiszen már a címe – Restless – is tökéletesen sugallja, hogy nincs megállás.

A sorozatban hatodik Nyughatatlan album 11 igazi napfényes, texasi hangulatú dalt tartalmaz, hiszen a csapat munkássága hűen viseli a zenei gyökerek adta sajátosságokat – így a lemez lüktetése az „outlaw country” alapjaiból merítkezik, ezekre épülnek bluesos és rockos elemek. A szerzemények összességére mégis a rockabilly pörgős stílusjegyei jellemzőek.

A Nyughatatlan októberben négy koncertet adott Amerikában, és többek között az Entertainsers Of The Year fődíjat is elhozták a Texas Sounds Country Music Awards fesztiválról, amit tizedik alkalommal rendeztek meg a Texas Állam-beli Marshallban. A történetnek ráadásul itt még messze nincs vége, hiszen ha már kint jártak, akkor a Johnny Cash örökségét éltető budapesti ötös nem csak a fent említett lemezzel, hanem rögtön egy roadmovie-nak is beillő videoklippel tért haza a tengerentúlról. A videót ráadásul olyan legendás helyeken forgatták, mint a memphisi Sun Studio, Johnny Cash gyermekkori háza Dyess városában, vagy éppen Nashvilleben a Country Hall Of Fame.

A zenekar következő koncertjei:

02.25. Budapest, Off Kultur >>>

03.03. Székesfehérvár, Petőfi Kulturtanszék >>>

03.18. Hajdúszoboszló, Rock Café >>>


 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük