Kultúra

Hatalmas sikerrel zárult az ősz legnagyobb tinibulija a Budapest Parkban

2023.09.25.

author:

Hatalmas sikerrel zárult az ősz legnagyobb tinibulija a Budapest Parkban

Szeptember 17-én került megrendezésre a Budapest Park szervezésében a JusTeenTime elnevezésű esemény, amelynek középpontjában a 12-15 éves korosztály állt. A kifejezetten kiskamaszokat megszólító rendezvény több szempontból is mérföldkő a Park történetében, és célja, hogy ezt a generációt kicsit kimozdítsa a digitális világból kifejezetten nekik szóló, közösségi programok segítségével.

A Budapest Park rendkívül nyitott a kihívásokra és újdonságokra. A stábban már régóta téma volt a fiatalok elmagányosodása a COVID alatt, és a hazai rendezvényeket megvizsgálva felfedezték, hogy nem is igazán van az országban olyan interaktív program, ami kifejezetten a tinédzser korosztályt szólítja meg. Pedig igény van rá – egyre többen járnak a Parkba is gyermekükkel koncertre, sőt, a kiskamaszok egyre tudatosabban fogyasztják a zenei és nemzenei tartalmakat. A JusTeenTime ötletgazdája, a Park projektmenedzsere, Mayer Diána erről a következőképp mesél:

“A koncertek mellett évek óta megrendezzük a Pöttömkertet, ami kifejezetten a kisgyermekes családoknak szól. Észleltük – illetve saját bőrünkön is tapasztaljuk-, hogy közülük az évek során sokan a kiskamasz korba értek, és ennek az izgalmas életkori szakasznak is megvannak a maga sajátosságai és igényei. Ezt tartottuk szem előtt a JusTeenTime megálmodásakor, illetve a környezetünkben lévő kiskamaszok körében is sokat kérdezősködtünk arról, milyen programoknak örülnének.”

Így alakult ki a széles spektrumon mozgó esemény, ahol a tinik akár zenészként, táncosként, sportolóként, YouTuberként és TikTokkerként is kipróbálhatták magukat – vagyis a szervezők nem zárkóztak el teljesen a digitális tértől, inkább egy új, közösségi oldalát mutatták meg. A Park teljes területén találkozhattak programokkal a látogatók, és persze a nagyszínpad sem maradt üresen: warm up koncerttel nyitott a Street Sixteen, aminek tagjai maguk is kiskamaszok; improvizációs helyzetgyakorlatokkal érkeztek a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium színész növendékei; a Mary PopKids, a Margaret Island és számtalan másik formációból is ismert Sárkány Bercivel dobolhattuk körbe az egész Parkot, és a generáció legmenőbb hangjai, azaz Marsalkó Dávid (Halott Pénz), Beton.Hofi, Sisi, Dezsényi Eszter és ZsDav beszélgettek Lil Frakk vezényletével arról, hogy hogyan érdemes megtalálni az online-offline világ egyensúlyát. A napot pedig napjaink egyik legsikeresebb hazai női rappere, a féktelen energiájú Sisi koronázta meg, akinek koncertjére annyira megőrültek a fiatalok, hogy csak úgy záporoztak a színpadra a telefonok, cipők és pulóverek, sőt, a tervezetthez képest 20 perccel később zárt a Park, hogy mindenkinek jusson Sisi aláírás a cipőjére.

Mindeközben a Dzsungel helyszínen kifejezetten a szülőknek szóló programok váltották egymást. Szakemberek segítségével beszélgetéseket és előadásokat követhettünk nyomon olyan fontos témákban, mint a testtudat, a szexualitás, a biztonságos kibertér vagy a kamaszkori érzelmi hullámvasút.

A JusTeentime tehát egy hiánypótló esemény, ahol a tinik és a szülők együtt és külön is kikapcsolódhatnak, miközben érdekes, csak pont kellő mértékben ismeretterjesztő, és végtelenül inspiráló közösségi programokon vehetnek részt, amit a Budapest Park a tervek szerint mostantól minden évben megrendez.

 

Budapest Park

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük