Zenekar hírek

Helo – itt a LongStoryShort! első nagylemeze

2020.08.25.

author:

Helo – itt a LongStoryShort! első nagylemeze

A LongStoryShort! fiatal csapata 2017 óta rendületlenül hozza napsütötte, laza pop-punk dalait, melyekről elsőként a kaliforniai bandák ugorhatnak be. Most itt a zenekar első nagylemeze, a javarészt magyar számokat tartalmazó Helo, mely jól bemutatja a srácok életfelfogását. A lemez élőben szeptember 5-én, a TRIP Hajón debütál.

A LongStoryShort! napsütötte pop-punk zenéjét hallgatva megelevenednek a legvadabb nyári élmények a hajnalig tartó bulikkal, haverokkal, csajokkal töltött estékkel és a folyamatos kalandkeresés, ami a tinédzser korból a szabadságba kiszakadt egyetemisták világát is jellemzi. Dalaikban is ott van mindez: a szerelem, az elmúlás, a düh, az elbukás, majd az újból felállás, egyszóval amik a srácok mindennapjait is áthatja. A zenekar  eddig egy kislemezt jelentetett meg, idén pedig bekerült a Hangfoglaló Program induló előadói közé és Egyedi Peti produceri segítségével rögzítették bemutatkozó nagylemezüket (aki egyébként a Talán holnap c. számban gitározik is). A Helón a korábbiaktól eltérően már több magyar dal is található, köztük a nemrég klipet kapott Leléptél is és a címadó Helo, melyet egy belsős poén miatt a csapat következetesen egy l-el ír: „Mindenképpen akartunk írni egy Helo című számot, mivel ez a bemutatkozás szigorúan egy „l”-lel, a zenekarunk arculata, és szinte védjegye”– mesélik.

„Az albumnak nincs konkrét tematikája, olyan lemezt szerettünk volna készíteni, mint amilyenek mi is vagyunk: nem érdekel minket egyszerre csak egy dolog, mindig több minden foglalkoztat négyünket, és a céljainkat, vágyainkat, életfelfogásunkat, stílusunkat szerettük volna egybegyúrni ezen a lemezen” – fűzi hozz Marschall György a csapat frontembere. – „A dalokat is többféleképpen lehet értelmezni, vegyük például a Talán holnapot: a vágyakozás mindig minden pillanatban ott van az ember életében, de máshogy csapódik le a különböző élethelyzetekben. Mi után vágyakozunk? A szerelmünk után? Elvesztett, vagy elhagyott családtagjaink után? A szebb- és boldogabb élet után? A dalban ezt szerettük volna összefoglalni, hogy az ember mindig vágyódik valami után, de az élethelyzetéből fakadóan lehet ez „egyszerűbb”, illetve „bonyolultabb” vágyakozás.”

Az album elérhető az összes online zenei szolgáltatónál, de CD formájában is beszerezhető lesz.

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük