Zenekar hírek

Hullámvasútra ültetett zene és hangulat – új klipet hozott a Yellow Mood

2020.12.03.

author:

Hullámvasútra ültetett zene és hangulat – új klipet hozott a Yellow Mood

Keresed önmagad? De azért jól jönne kísérőnek némi öröm és lazulás is? Ha van ösvény ezek felé, akkor a Yellow Mood legutóbbi klipje garantáltan meg fogja mutatni a helyes irányt! A Polymono egy ízes váltásokkal megspékelt dal és videó, amire nyugodtan hátradőlhetsz, és akár magadba szállsz, akár csak ejtőzöl egyet, bő 4 percig garantáltan rendben leszel!

Héjja Norbert énekes gondolatai dal kapcsán:

A Polymono számomra az érzelmek ingadozásáról, a hangulatok változásáról szól. Zeneileg ezt úgy próbáltuk kifejezni, hogy egymást követik benne a különböző intenzitású elemek, a minimalista, feszült basszustémától elkezdve az elszállós vokálokig. A fő motívum egy jam session alkalmával jött elő, amikor még három fős volt a zenekar és gyorsan írtunk belőle egy számot, ami semmiben nem hasonlított a mostani verzióra. Akkor még egy lassú tempójú, pszichedelikus dal volt, de rájöttünk, hogy nem működik, így újraírtuk az egészet. A végső formáját akkor érte el, amikor már öten voltunk a bandában. A szám végén lévő teljesen elütő részt írtuk meg utoljára, ami nekem az önmagunkkal való szembenézést szimbolizálja, bármit is találjunk ott.

Balogh Ádám, a klip rendezője:

A Polymono a kedvenc dalom az Mozai kislemezről, egy baromi jó, mozgalmas szám, aminek a végén azért mégis csak betakarózunk melankóliával. Igyekeztünk Józsival, az Allusion Ninja operatőrével, és Vitéz Julival, a főszereplővel olyan képekben gondolkodni, amik jól tükrözik ezt a nagyon finom kettősséget. Biciklire szálltunk át a kocsiból, így vettük nyakunkba a várost. Nem akartunk konkrét kitalált jeleneteket, helyette improvizációra alapoztuk a felvett anyag 80 százalékát. Szerettem volna a főhősünk karakterét kicsit áttenni egy másik bolygóra vagy egy kifordított valóságba, ahol a belső harcok, az identitásválság konkrét emberi formát öltenek. A barna és a szőke Juli gondolata egy magányos otthoni David Lynch maraton alkalmával fogalmazódott meg, ezt igyekeztünk közösen beleültetni a Yellow Moodba egy majdnem folyamatosan forgó kamerával. Juli karakterét sokkal inkább a zenére való reflektálásként, egyfajta szimbólumként értelmezzük: elvágyódás, dualitás, identitásválság, újra és újra lefutott körök. – rendező, Balogh Ádám

A Mozai EP

A Mozai EP a 2019 februárjában alakult zenekar első évének története, amiben a Keleti Blokk füstössége, a zenekar kezdeti nyers dinamikája öleli körül a Yellow Mood szellemiségét. Ez az album ennek az időszaknak a pontos lenyomata. Az első közösen megírt számuktól, a Purple Ground-tól kíséri végig az útkeresésüket az utolsó pillanatában megírt számig, a Where do they go?-ig.

A zenék írása közben a csapat nem követett konkrét stílust, irányvonalat, mindenki belerakta a saját személyiségét, közösen dobálták az ötleteket. A végeredmény műfaji kategorizálásával felesleges vesződni: a Yellow Mood blues, rock, funk, jazz, es  popzenei elemekből egyaránt magabiztosan építkezik, a végeredmény pedig pont olyan egyedi, mint amilyennek tűnik.


Yellow Mood Facebook oldal >>>

Yellow Mood Instagram oldal >>>

Yellow Mood Youtube csatorna >>>

Yellow Mood Spotify csatorna >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük