Zenekar hírek

Karantén idejére belső utazásra invitál Antonia Vai új videoklipje

2020.04.17.

author:

Karantén idejére belső utazásra invitál Antonia Vai új videoklipje

A jelenlegi helyzetben talán még aktuálisabb Antonia Vai új dala és videója, amely a tudatalattiban való elmélyülés tematikáját járja körbe. A klipet a gyönyörű Cape Cod tájain forgatták és egy különleges együttműködés eredménye az énekesnő és a New Yorkban élő rendező, Szakonyi Noémi Veronika között.

Antonia Vai egy kisebb kihagyás után 2020-ban új dallal jelentkezik. A svéd/magyar énekes-dalszerző hosszú ideje érlelgeti a most megjelenő GHOSTot. A zenei alap törzsi ritmusokra épül, míg a szöveg egy belső utazás témáját érinti. Az énekesnő kendőzetlen őszinteséggel mesél arról, milyen az, amikor elmerülünk saját gondolatainkban, sorra vesszük a minket ért veszteségeket, és szembesülünk a magány érzésével.

“Amikor megszületünk, tiszta lappal indulunk. Belső világunk egy végtelen sivatag, amit az élet formálni kezd. Megjelennek tavak, kertek, épületek – teremtjük a világunkat. A GHOST az én teremtéstörténetem. Minden ember, akit megszeretek, kap egy kis szobát a világomban. De nem mindenki marad itt örökre. Ez a dal egy olyan emberről szól, aki üresen hagyta maga mögött a szobát, amit építettem neki. Nekem pedig el kell fogadnom, hogy ez a hiány örökre velem marad. De világom így is tovább épül, tovább virágzik, az üres szobákkal együtt.”

A misztikus, kissé megfoghatatlan érzést a fekete-fehér videoklip hangulata is visszaadja. Antonia és a két táncos testének légies mozdulatai tökéletesen pulzálnak a világzenei alapokra épülő történettel. Antonia sokáig kereste azt a rendezőt, akivel ezt a sajátos világot közösen megálmodhatja. Amikor Szakonyi Noémi Veronikával találkozott, rögtön érezte, hogy megtalálta partnerét.

“Noémivel a közös munka életem egyik legerőteljesebb élménye volt. Amikor először leültünk, és elmeséltem neki a dal történetét, azonnal egy hullámhosszon voltunk. Órákig ültünk, ötleteltünk és leástunk a dal legmélyebb bugyráig. Emlékszem, ezen a ponton teljesen libabőrös lettem, és rögtön tudtam, hogy vele akarok alkotni.”

A két lány ezután közösen csiszolta tökéletesre a forgatókönyvet, Antonia pedig kiutazott Noémihez, Cape Cod varázslatos félszigetére. A forgatáshoz Noémi a NYU-n tanuló osztálytársait hívta segítségül. “Rengeteg megpróbáltatáson mentünk keresztül a forgatáson. A videó télen készült. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk – volt minden, a homokvihartól az elviselhetetlenül hideg téli szélviharig. Nem tudok elég hálás lenni a kitartó és lelkes stábnak, akik mindezt kiállták velem. A GHOST klipje egy igazi csapatmunka eredménye!”

Antonia Vai tehát erősen indítja a 2020-as szezont: az elmúlt hetekben a Quaratine Songs névre keresztelt videósorozatban mutatta meg nekünk lenyűgöző kreativitását – az önkéntes karantén idején saját szobájából -, és további új dalokat ígér ez évre.

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük