Egyéb

Közös borozás, színház és zene Tokaj-Hegyalján

2021.08.30.

author:

Közös borozás, színház és zene Tokaj-Hegyalján

Szeptember 17. és 19. között a Tokaji Borvidék gyönyörű települése, Tállya újra gyalogos-, e-bike és evezős túrákkal, koncertekkel, színházzal, irodalommal, filmekkel és boros programokkal várja a látogatókat.

Koncertet ad a Lóci játszik, Parno Graszt, Punnany Massif, az Elefánt, Szabó Balázs Bandája és a Bohemian Betyars. Előadást hoz az Orlai Produkciós Iroda, a Füge Produkció, a Táp Színház és a Momentán Társulat.

A napok helyi mesterségek bemutatásával, közös kézműves foglalkozásokkal és gyerekprogramokkal indulnak, színpadra áll a Manó SwingHuzella Péterrth JánosMalek Andi és az EsZeMent MeseBandVarró Dániel és Molnár György.

A tállyai borászatok, köztük a Zsadányi Pincészet, a Homoky Pincészet, a Szóló Pincészet, a Szűcs Pince, a Somszög Birtok, alig várják, hogy bemutassák pincéiket, boraikat a látogatóknak, beszéljenek a Tokaji Borvidék adottságairól, legendáiról és titkairól. A borkóstolókat a pincészetek udvarain hangulatos kiskoncertek, gasztro programok és gasztroszínház színesíti. Fellép többek között Vázsonyi JánosApey, a PapaverSnétberger Ferenc jazztanítványai, a Jós Vera TrióPalya Bea és Lisztes Jenő.

Irodalmi programmal készül Csena-Szabó András és Darida BenedekKiss Judit ÁgnesSzendrői CsabaHáy JánosPrieger Zsolt és Törőcsik Franciska, komolyzenei koncerttel a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a Four Bones Quartet és Szirtes Edina Mókus.

Helytörténeti sétákat szervez a Hosszúlépés csapata, filmvetítéseket a Malter Vándor Filmfesztivál. Emellett dűlőtúrák várják a látogatókat és borkóstolással egybekötött naplemente-vadászat, ahol panorámás sétaúton Tállya dűlőiről hallhatnak majd.

Az Aktív Magyarország jóvoltából lesz futóverseny kicsiknek és nagyoknak, az aktív kikapcsolódásra vágyók e-bike túrán fedezhetik fel a környék szépségeit, valamint kajakkal a Bodrog apró csodáit.

A Kerekdomb Fesztivál finom üdvözlése és ünnepe az ezer színű és ízű ősznek.

Kerekdomb 2021 jegyek  >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük