zene Zenekar hírek

Megérkezett a ‘Totem’, a 3. Freakin’ Disco lemez

2023.07.10.

author:

Megérkezett a ‘Totem’, a 3. Freakin’ Disco lemez

TOTEM címet kapta a harmadik, 9 dalos Freakin’ Disco lemez. Valami ösztönös, törzsi erőt keresve jutottak el az eddigi legtombolósabb albumukhoz, amin gyerekkórus, blues-rock énekes, és rengeteg humor kapott helyet.

Az albumon rengeteg ember dolgozott, a november óta sok helyen látható állatot Lászlovszky Zsófi alkotta meg, a végleges borítót ennek felhasználásával Nové Soma készítette. A Face Yourself a Grammy-díjas Steve Dub és a zenekar közös munkájának eredménye, a Toad éneksávjait pedig Ian Siegal bluesénekessel rögzítette a zenekar egy veszprémi hotelszobában. A masteringért Fenyvesi Mártont a felelős.

„Mikor elkezdtük írni ezt a lemezt, egyáltalán nem ilyennek képzeltem el, mint amilyen lett. Azt hittem, sokkal több lesz benne a törzsi hangulat. Ehelyett őrjöngő gyerekek, néhol funk, néhol blues, néhol rock hangzás. Egy más fajta humor kapott helyet. De valahogy mindegyikben ott van az, amit totemnek nevezünk. Nagy élmény volt, hogy az egész lemezt – a Face Yourselfen kívül – én kevertem, és sok-sok év keveréssel a hátam mögött ezt mégis most egy új mérföldkőnek élem meg.” – mondja Gábor, aki nem csak zenekari tagként vett részt a lemez készültében, de az ő mixing munkája köszön vissza a dalokon.

Áron így foglalta össze a lemez születését:

„Nehéz egy folyamatként gondolni rá hiszen több évig készült a lemez, több intenzív kreatív időszak eredményeként lett olyan, amilyen. A TOTEM faragása közben teljesen megváltozott a világ körülöttünk és sokszor nem volt könnyű idomulni a változó körülményekhez. Mi is érettebbek, felnőttebbek lettünk. Sokkal egyértelműbben meg tudjuk már fogalmazni, hogy mit gondolunk a saját zenénkről. A folyamatos keresés, kísérletezés mellett van egy nagyon erős ízlésbeli meggyőződés bennünk, amiből nem engedünk és ezt nagyon szeretem.”

Ebbe az ízlés béli meggyőződésbe nagyon sok minden belefér, Ágoston is ezt emeli ki:

„Bátornak tartom, hogy rá mertünk tenni egy 20 perces imprókból összerakott folyamatzenét (Something). Tetszik amerre a Fox meg a Wolf fejlődött. Örülök, hogy írtunk egy lendületes zsigeri rock számot (Plant), aminek az eredetije egyébként a borító grafikusának a rajzfilmjéhez készült, de Lászlovszky Zsófi végül nem használta fel, mi viszont megcsináltuk.”

A zenekar lemezbemutató koncertet nem tart, de folyamatosan el lehet őket csípni fesztivál színpadokon bel- és külföldön, a nyarat pedig augusztus 30-án a Kobuciban önálló koncerttel zárják.

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük