Fesztivál ajánló Jegyelővétel

Megérkeztek az első Kolorádó 2022 fellépők!

2022.01.25.

author:

Megérkeztek az első Kolorádó 2022 fellépők!

A tavalyi, közel végig teltházas év után minden eddiginél erősebb lineuppal jelentkezik 2022-ben a Kolorádó Fesztivál. Sosem volt még ennyi frisslemezes, különösen aktuális előadó a budai hegyekben egyszerre, ráadásul a hazai felhozatalban is sikerült begyújtani néhány újabb rakétát.

Az idei év első fontos Kolorádó híre mindenképp legyen az, hogy sikerül bepótolni a tavalyi év egyik legfontosabb lemezével jelentkező Black Midi koncertjét, de karcosabb gitárokkal érkezik majd a korábban Girl Band néven operáló Gilla Band is.

Nemzetközi popzenei frontról kiemelkedő fejlemény, hogy Kolorádóba látogat két, szintén toplistás lemezt jegyző hölgy: a csilingelő gitárokat, kicsavart ritmusokat és kísérletezős RnB-t észrevétlenül slágerekbe gyúró Tirzah, illetve az experit súlyosabb basszusok, feszes ütemek és általában a dekonstruált klubzenék irányból megközelítő énekes-dalszerző Loraine James. Ráadásul az utolsó pillanatban csatlakozott a névsorhoz a tavaly év végi, Romeo címre hallgató lemezével felnőtt popzenébe megérkező Sega Bodega is.

Elektronikus felhozatalunkban az idei évben is képviseltetik magukat a világ klubjai Kanadától Grúziáig: velünk lesz a queer rave közeg két ünnepelt hőse, Eris Drew és Octo Octa, a brit technolegenda Ben Sims, a törtekkel tűzdelt neotrance hullámot magasan meglovagló D. Tiffany és Sansibar.

A hazai vonal

Hazai oldalról nehezen tudnánk elképzelni az idei fesztivált például a közönségkedvenc, napokban szuper friss debütlemezzel jelentkező Deva és a szintén közelmúltban publikáló Analog Balaton nélkül. Különleges, közös produkcióval áll Kolorádó színpadára a Bohemian Betyars és a Parno Graszt, az újhullámos hiphopban otthonosan mozgó fesziválózóknak pedig 6363Holi, vagy Kapitány Máté, Lil Frakk és Ress közös produkciójával kedveskedünk, de a lista még közel sem teljes. Ebben az évben is velünk tart a napokban új, magyar nyelvű lemezzel jelentkező Platon Karataev, ráadásul a Middlemist Red rajongóknak sem kell aggódniuk, hogy kedvenceik nélkül telik-e el a fesztivál.

A leginkább ígéretes, feltörekvő bandákkal idén is a KERET színpadán találkozhat majd a közönségünk, elhozza új lemezét Barkóczi Noémi, falevelek között beszűrődő fényben álmodozásra hív majd Laura, a Denevér duó formájában pedig vendégül látjuk a hazai post-punk közög legfrissebb üstökösét is.

Velük is pacsizunk

Ahogy minden évben, most is szerves részét képezik majd Kolorádónak közreműködő partnereink. El sem tudnánk már képzelni nemzenei programjainkat az AZVLM csapat fáradhatatlan munkája nélkül, idén is önálló programmal jelentkezik a Radiozora, a Technokunst és a CRIME, bújtatunk majd titkos bulikat az erdőbe nappal és éjjel is, a HESSZ krút pedig friss érkezőként köszöntjük majd.

Jegyek

Bérleteket jelenlegi áron, 25.900 Ft-ért február 13. éjfélig lehet majd beszerezni, utána 29.900 Ft-ba kerülnek majd. A névsor közel sem teljes, érdemes ellátogatni a frissen kicsinosított kolorado.hu oldalra még több előadóért és minden egyéb hasznos részletért.

Kolorádó 2022  jegyek >>>


 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük