Zenekar hírek

Megjelent a Kassandra első lemeze

2020.01.31.

author:

Megjelent a Kassandra első lemeze

Nagy István (ex-Esti Kornél, Péterfy Bori & Love Band, Erik Sumo) önálló zenekara, a KASSANDRA élőben először a 2018-as Fishing on Orfűn debütált, idén januárban megjelent első nagylemezük is, a Mélyvíz.

Bizarr dalszövegek, gyors váltások, szokatlan metrumok, bólogatós metál, poszt-rockos elszállás, fülbemászó pop-refrének – a korábban a zenekarral kapcsolatban már elhangzott jelzők változatlanul érvényesek, talán jobban is, mint valaha! Nagy István szerzői munkáját Soós Andrással közösen írt szövegei formálták, majd a koncertek érlelték dalokká és egy maratoni hosszúságú stúdiómunka eredményeként végre hallható is mindez az új lemezen.

“Az albumon, az érkező klipben és a dalainkban is mindig valahogy a vizet kerülgetjük. De semennyire sem kapcsolnánk ezt a toposzt automatikusan magunkhoz. A nyomdai leadás előtti percekben rögtönöztük, utólag viszont csomó mindent bele tudunk magyarázni: énekelünk halakról, az Akváriumban debütálunk, új felállással állunk ki, rohamtempóban készültünk fel az új tagokkal a lemezre és a koncertre, el-el lehet merülni a poliritmiában… meg ilyenek. De egyik sem fedné a valóságot.” – mesélt Nagy István a lemez címéről.

“A lemezborító mögött nemcsak a CD-t, de egy képregényt is talál majd az, aki kezében fogja és magáévá teszi a korongot. Az az ötlet már nagyon régen felmerült, hogy szeretnénk több művészeti ágat is bevonni a megvalósításba. Több se kellett, amikor 10 év után újból megjelent a Kretén magazin, aznap éppen egy képregényrajzoló ismerősünkkel, Lázár M. Viktorral futottunk össze. Hogy mi lesz a végeredmény, az nekünk is sokáig titok volt. Szabadságot adtunk neki, ahogy a közönségünknek is, hogy mit hogy érezzenek, értsenek.” – tette hozzá a CD booklet kapcsán az énekes.A felvételek (Sipos Ábris) és a mastering (Köge) a Pinewood Studioban készültek, a lemezt maga a frontember keverte. A nyolc dalos albumon helyet kapott egy korábbi közönségkedvenc, a Holt Holt újragondolt változata, egy József Attila vers és egy SZ4P dal átdolgozása is.


 

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.