zene Zenekar hírek

Megjelent a cseh I Love You Honey Bunny videója

2023.02.03.

author:

Megjelent a cseh I Love You Honey Bunny videója

Bár viszonylag ritka, hogy hazánkba eljusson a környező országok feltörekvő csillagainak híre, a prágai székhelyű, indie-pop-rockot finoman elektronikával fűszerező I Love You Honey Bunny nem ismertelen a magyar koncertre járó közönség számára. Eddig összesen hat alkalommal játszottak nálunk, koncerteztek az Ivan and the Parazol társaságában az A38-on és az Akváriumban is, de a Szigeten és a V4 Fesztiválon is felléptek. Májusban pedig újra visszatérnek hozzánk, egy nem is akármilyen új anyaggal.

A még most is szemtelenül fiatal csapat 2018. őszén jelentette meg bemutatkozó lemezét, amellyel azonnal felhívták magukra a kritikusok, a koncertszervezők és a közönség figyelmét is. Egyszercsak a leghíresebb, világsztárokat felvonultató cseh fesztiválok (Rock For People, Colours of Ostrava) színpadain találták magukat, sőt, ők melegítették a terepet példáult az alt-J koncertje előtt. Sokszor “az ifjú kelet-európai Arctic Monkeys”-ként hivatkoznak rájuk, ami nem véletlen, hiszen a dallamos, gitárcentrikus, energikus dalaikkal pont olyan bátran kísérleteznek, mint ahogy azt Alex Turnerék teszik. Szövegeikben gyakran feszegetnek a generációjukat foglalkoztató, fontos társadalmi és politikai kérdéseket, és ez a most megjelenő Lose Control című dal esetében sincs másképp. Erről Sebastian Jacques, a zenekar frontembere a következőképp mesél:

“Ez a dal arról az érzésről szól, amikor elveszted az irányítást a saját életed felett. De ez nem az a fajta kontrollvesztés, amikor feladod, csak valahogy elsodornak az események. Amikor nem is követed már, mi folyik körülötted, a fejed pedig folyamatosan zsong. És amikor megpróbálsz egy kis időt nyerni, akkor csak még több dolog gyűlik össze, és az egész csak egy soha véget nem érő, ördögi körré válik.”

A dalhoz egy különleges helyszínen, egy ‘70-es évekbeli brutalista épületben forgattak klipet. Az itt található “vörös szoba” szolgált a videó helyszínéül, aminek élénk, kissé talán agresszív hatású színe remekül passzolt képileg a Lose Control világához.

“A klip elején egy csomó ember sétál a folyosón, ők valamiféle névtelen lények, akik bent ragadtak egy furcsa rendszerben. Ez egyfajta Pink Floyd – The Wall referencia is számunkra.” – mondta el Martin Šolc (gitár).

Lose Control tehát egy különös, mégis valahogy ismerős világba kalauzolja el a közönséget, mindeközben egyfajta esszenciája is a tavasszal érkező, We Just Had A Wonderful Time című nagylemeznek, amelyen az I Love You Honey Bunny mellett igazi sztárproducerek is dolgoztak. Letette kéznyomát a brit alternatív rock egyik kiemelkedő duójánakl, a Blood Red Shoesnak az egyik fele,  Steven Graham Ansell, illetve a  legkeresettebb holland formációból, a Klangstofból ismert Koen van der Wardt is. Az utolsó simításokat, vagyis a keverést pedig az a Robin Schmidt végezte, aki korábban már olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint a PlaceboBen HowardJames Arthur, a The 1975 vagy a Two Door Cinema Club. A srácok a tervek szerint az áprilisban érkező albumot ráadásul május 31-én az A38-on a hazai közönségnek is bemutatják.

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük