zene Zenekar hírek

OIEE új klipjében a leveszöldségek is önfeledten veretik.

2023.03.09.

author:

OIEE új klipjében a leveszöldségek is önfeledten veretik.

Kocsis Bence a rágózó flegma közértes csaj (Stays like this feat. FlorasFloras) és az overálos, táncoló raktáros lány (Kawhi) után elhozta a “tigriskönny” (és a kimerültség?) miatt a konyhában partyzó szakácsnőt. A Marathon című trackhez készített klip megint fergetegesre sikerült! A dal közben az angol BBC Radio 1-ra is bekerült más nemzetközi rádiók mellett, illetve a klip az amerikai electronicgroove.com debütált.

OIEE, vagyis Kocsis Bence dalszerző-zenész-énekes, aki a Saverne útján elektropopot, a Window kapcsán modern soult képvisel. Figyelemre méltó zenei jelenség, rengeteg dallal a tarsolyában, amiket a legnagyobb szerencsénkre egy ideje az OIEE projektjén át mutat meg. Elkészült az új (tigrises borítót kapó) nagylemezről a Marathon című szám videóklipje is, ami a hagyományt követve megint egy hétköznapi dolgozót állít a középpontjába. Jelen esetben egy szakácsnőt, aki a tizenkétórás konyhai talpalás után némileg megfáradva csinál végig egy tripet a sütők, fazekak, kések, életre kelt alapanyagok társaságában.

Jó húzása van az egész megjelenítésnek. Felmosás közben kiborul a titkos hozzávaló, csípős “tigriskönny”, ettől azonnal dalra fakad a pulton pihenő tészta. Főhősünk egy pillanatnyi eszméletvesztés után a smiley mintás kenyérpirítóval ugrál és bulizásra ösztönzi a káposztafejeket is. A szakácsnő aztán magát is behinti a fűszerrel, metálfényű bikinifelsőt és zakót ölt, majd a konyha fém berendezései között úgy kígyózik, mintha egy ‘90-es évekbéli videoklipben táncolna. Egyértelműen egy klubhimnuszt hallunk.

“A Marathon esetében az első vízióm onnan jött, hogy dalban lüktető dobkáva hangja olyan mint a kés koppanása a vágódeszkán és egyből beugrott milyen lenne egy nagy rohanásban elkészített étel, a szokásos szürreális körítéssel, akciódús felvételekkel. Végül Lippai Balázs becsatlakozásával elmentünk a varázsfűszer és beszélő ételek irányába, így érkeztünk meg a végleges verzióhoz” – mondta Bence, aki ezen a lemezen többek között Steve Dubbal működött együtt.

Dub ötszörös Grammy-díjas (mind a The Chemical Brothers lemezeiért érkezett) producer-zeneszerző, a brit elektronikus duó mellett az elmúlt 20 évben dolgozott a The Prodigy, a New Order, az Orbital, Moby és az Underworls zenéin is. Most OIEE új nagylemezéhez adta szakértelmét és tehetségét.

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük