Jegyelővétel Koncertajánló Zenekar hírek

Távol-keleti hatások és sivatag – itt az új Woodstock Barbie dal

2023.02.10.

author:

Távol-keleti hatások és sivatag – itt az új Woodstock Barbie dal

Kézzel animált sivatagi pszichedélia és szomorú szivecskék: újabb dalt cseppent a Woodstock Barbie közeledő új kislemezéről, ezúttal a címadó Witch of the Dice a soros – premieren a dal és animációs videója!

S láss csodát, egy újabb kritikaféle, amivel ezúttal arra mutatunk rá, hogy mennyire mérgező lehet túl sok időt tölteni a digitális világban, és mennyire borzalmas lehet elfelejteni, milyen is a valódi, friss, illatos természet. Ez a dal lett az új kedvencem, nagyon szép, távol-keleti hatásokkal átszőtt szépség” – meséli Szandra, a zenekar énekesnője.

A Witch of the Dice dal elsők között íródott meg az új kislemezre, de a címe nem jött egyhamar, ám amikor meglett, a zenekar annyira erősnek érezte, hogy az egész EP-t e köré építették, sőt, az egész artworköt is. A lemezborítót, a mától előrendelhető vinyl kinézetét és a most megjelent videót is Oláh Dóri készítette, akinek a munkáival a Malomfesztviálon ismerkedtek meg először tavaly nyáron.

“A vizuál alapvetően egy – a zenekar arculatába passzoló – klasszikus pszichedelikus vonalat pendít meg, erőteljes, a címadó dal szövegére támaszkodó szimbólumrendszert használva. A grafika raszterpontos megoldásaival egy korábbi kort idéz meg, az animáció is tradicionális frame-by-frame megoldás, illetve a lemez maga is manuálisan animálható apró finomságot rejt. Kifejezetten öröm volt olyan bandával dolgozni, akikkel az első perctől kezdve megvolt a leghatékonyabb hangnem, és igazi élvezetes alkotófolyamat lehetett a munka.” – mesélte Oláh Dóri a munkáról.

Az animációt a lemezbemutató koncerten is vetíteni fogják majd március 23-án az Instantban, ahol az osztrák Mother’s Cake-kel közösen játszanak majd. Tavasszal Kecskeméten, Pécsett és Fehérváron is fellépnek, csekkoljátok a dátumaikat!

Woodstock Barbie @ Instant jegyek >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük