Fesztivál ajánló

Új fellépők az UH Fest 2019 berkeiben

2019.08.07.

author:

Új fellépők az UH Fest 2019 berkeiben

Szeptember 29. és október 6. között ismét műfajokon átívelő kalandokat hoz az UH Fest! Közel negyven fellépőt és produkciót mutat majd be Budapest különféle klubjaiban, helyszínein, tereiben, amelyekből ismét nyilvánosságra került pár érkező!

A fesztivál vendége lesz Erik Wiegand, azaz Errorsmith, aki a kilencvenes évek óta fontos alakja a berlini elektronikus klubéletnek (MMM, Smith N Hack), leginkább a tánczene határainak és ritmusrendszereinek folytonosan kísérletező, játékos mutálásával: közel másfél évtizednyi szünet után adta ki 2017-ben az év egyik legfantasztikusabb és leszórakoztatóbb tánclemezét, ez volt a Superlative Fatigue a PAN-nél.

A kortalan DJ Marcelle fellépéseit innovatívak és euforikusnak is szokták nevezni, dj-mixeit pedig nehéz műfaji behatárolhatóságuk miatt hangjátékoknak és szimfóniáknak: mindezt tánczenei környezetben hozza létre a barátságos holland, sokak szerint legenda, de elsősorban zenebolond és gyűjtő – ráadásul régebb óta, mint amennyi az UH Fest látogatóinak átlagéletkora.

Médiafelhajtás nem övezi, ám a szervezőket lenyűgözte Luna Maria Cedron-t, aki Fiesta En El Vacio néven hozza létre balladisztikusan szintetizált hangképeit, élő elektronika melegségébe ágyazott történeteit.

Az elmúlt években többször volt az UH Fest vendége különféle formációkkal, mint például a Crisis Sound System dj-trió tagjaként, nyáron pedig a Budokan Boys előtt lépett fel MA’AM-mal közös, rögtönzött duójával – szólóban azonban először lép fel majd az eseményen Nádházi Lajos: AIWA a záróeseményen játszik élő szettet.

Fellép a fesztiválon a skót Still House Plants trió, amely a londoni Café OTO történéseihez épp úgy kötődik, mint a glasgow-i Green Door stúdióhoz, a folkos dalformát az improvizációval ötvözi, ami miatt az is előfordult, hogy egy lelkes kritikus a The Quietus-nál arra ragadtatta magát, hogy Robert Wyatt-tel és a Velvet Undergrounddal vonjon párhuzamokat egy-egy szerzeményükről írva.

Bécsből érkezik a fesztivál régi szintetizátoros barátja, Philip Quehenberger, aki ezúttal nagyszerű duófelállását mutatja Didi Kern dobossal.

Japánból jön a Kukangendai power trio, amelynek legutóbbi, Palm című lemezét a Sunn O)))-alapító, illetve pár éve a fesztiválon is fellépő Stephen O’Malley adta ki az Ideologic Organnél. Minimalista és poliritmikus, primitivista és gazdagon strukturált, meditatív és dinamikus – ezek az ellentétek mind jellemzőek rájuk.

A 23 éves, félig magyar, félig guineai, és a pécsi elektronikus zenei szakról jövő Siaga elsősorban a basszuszenék terén alkot izgalmas és kísérletező csavarokkal, absztrakt játékokkal, hipnotikus tempókkal. Élő szettjét mutatja meg majd a nagyérdeműnek.

UH Fest 2019 jegyek >>>

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.