Fesztivál ajánló Jegyelővétel

WONDEREST 2022 – Idén az Őrségbe csábít az egyik legbékésebb fesztivál

2022.05.16.

author:

WONDEREST 2022 – Idén az Őrségbe csábít az egyik legbékésebb fesztivál

Mi az, amire idén még nagyobb szükségünk van mint tavaly? Pár napnyi béke, harmónia és nyugalom.  Ezt az áhított kincset hozza majd el idén is a WONDEREST július 7. és július 10 között az Őrségbe, hogy erre a hosszú hétvégére csak az Itt és csak a Most számítson.

WONDEREST  korábbi erdélyi otthonából költözik 2022-ben az őrségi Ispánk falucskába, hogy a fesztivál közönsége ezúttal határátlépés nélkül,  Budapestről pár órányi utazással elérhető legyen. Természetesen a festői, idill környezet idén sem lehet kérdés: fák, mezők és térség békéje öleli majd körbe a rendezvényt, amely ezt hálálva csakis a legnagyobb tisztelettel nyúl majd a természet felé. Ez az a hely, ahol tényleg a szőnyeg alá söpörheted a külvilágot, a telefont és a rohanást, kapkodást.

Fesztivál, programfüzet nélkül

A fesztivál programja is maximálisan illeszkedi majd a filozófiához, ugyanis ide nem adott napra, hanem négynapos rezidenciára jönnek a világ megannyi tájáról – mint például Dánia, Franciaország, Németország, Ausztrália, Csehország, Románia vagy Ausztria – érkező, megannyi stílust képviselő fellépők. Így nem is lesz hivatalosan kihírdetett program, szinte minden organikusan történik majd.

Igazi különlegesség, hogy zenészeknek ki lesz alakítva egy próbaterem és egy hangfelvételi stúdió is, és ahogy megérkeznek, ők dönthetik el hogy ki mikor vagy épp hol szeretne fellépni, esetleg új kollaborációt vagy akár új zenét alkotva. Természetesen lesznek nagyszínpados koncertek esténként, de a hangsúly egy spontán, kreatív kulturális utazáson lesz, és a WONDEREST ebbe a kalandba hívja idén a fesztiválozókat. Így senki se lepődjön meg, ha egy meglepetéskoncerten, napfelkelte vagy naplemente koncerten, erdei sessionon vagy  mezei akapellán találja magát. Természetesen a zenén innen és túl is lesznek programok: a reggeli jóga, a panelbeszélgetés, a workshop, a közös főzés csak néhány a lehetőségek közül, az pedig valószínűleg mondani sem kell, hogy a kirándulást e tájon  egyenesen vétség lenne kihagyni!

Együtt a helyi közösséggel

A fesztivál nem csak a környezettel, de a helyi közösséggel is keresi a harmóniát, építi a jó kapcsolatot. A szervezők már az ivánci Vas Megyei Szakosított Otthonnal fel is vették a kapcsolatot, az ő biokertjükből kerül majd a zöldség a vegán, hulladékmentes fesztivál-konyha ételeibe. Másrészt az előző évekhez hasonlóan idén is bevonják a helyi lakosokat a fesztiválba.

A falu egyik lakójának a házában lesz kialakítva a zenészek próbaterme, ahová elvonulhatnak új dalokat írni, kollaborálni, vagy akár fel is venni új számokat. A fesztiválozóknak készül egy térkép a helyi termelőkről, amelyen megtalálják, hogy hol találnak csokoládéműhelyt vagy épp hol lelhető fel helyi, házias sütemény. Emellett az Őrségi Nemzeti Park túravezetői is bekapcsolódnak a WONDEREST világába kirándulásokat vezetni vagy védett növényeket bemutatni.

A WONDEREST tehát továbbra is egy igazi unikum jelenség marad a térségi és a hazai fesztiválok tengerében. Ha szükséged van a kiszakadás élményére, szeretnél egy pozitív közösségben visszatalálni önmagadhoz, élni és élvezni a jelent, akkor hagyd hogy a tied legyen ez a pár nap az Őrségben, hagyd hogy a részed legyen a WONDEREST!

WONDEREST 2022 jegyek >>>


WONDEREST friss hírek, fellépők >>>

WONDEREST weboldal >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük